7.5 Buitenlandse reizen

Al vele jaren worden op het Mgr. Frencken College buitenlandse schoolreizen georganiseerd. Wij vinden deze reizen belangrijk. Tijdens deze reizen maken de leerlingen kennis met andere talen en culturen. De reizen dragen vaak bij aan hun persoonlijke ontwikkeling en de leerlingen leren hun klasgenoten beter en in een andere sociale context kennen. Veel leerlingen typeren deze reizen als het hoogtepunt van hun schooltijd.

Er worden sportieve en culturele reizen aangeboden en sommige reizen combineren die twee. De leerlingen kunnen kiezen uit vijf bestemmingen: Berlijn, Catalonië, Elba, Rome en Tsjechië. Voor de leerlingen die niet meekunnen op reis wordt een thuisblijfprogramma georganiseerd. Dit programma kent een culturele en een maatschappelijke component. De reizen zijn bestemd voor 4 havo- en 5 vwo-leerlingen en vinden in de week vóór de herfstvakantie plaats.

Als gevolg van het corona-virus is het voor schooljaar 2021-2022 nog onzeker óf de BSR en in welke vorm de BSR plaatsvindt.

Populairste artikelen