OPBOUW EN NIVEAUS

Het Mgr. Frencken College kent twee afdelingen, het zesjarig vwo, dat de leerlingen voorbereidt op universiteit en hogeschool, en het vijfjarig havo, dat voorbereidt op alle vormen van hoger beroepsonderwijs.

Het Frencken leert je kiezen

Tijdens het bezoeken van het Open Huis word je als ouder en leerling zo goed mogelijk geïnformeerd en beleef je actief wat het Frencken je te bieden heeft. Zo wordt kiezen voor de juiste school en opleiding duidelijker en dus gemakkelijker. Ook tijdens de leertijd op het Frencken valt er nog genoeg te kiezen. Dat begint bij het inschrijven voor de brugklas: ga je voor de brede havo/vwo-brugklas of kies je meteen voor de vwo-Topklas, waarbij je kiest voor Spaans of Future Science?

Havo, vwo of vwo-Topklas

In de brugklas zitten de meeste leerlingen in klas 1 nog bij elkaar. Er is een aparte vwo-topklas voor de excellente leerling met een extra uitdagend onderwijsprogramma met o.a. 2 uur Spaans of 2 uur Future Science. De splitsing in vwo en havo vindt voor leerlingen plaats aan het eind van de eerste klas. Ze worden geplaatst op het niveau waar ze het beste tot hun recht komen, ofwel havo, ofwel vwo.

Met kiezen wordt leren leuker!

Het onderwijs van het Frencken zorgt ervoor dat de talenten van de leerling goed tot hun recht komen en de leerling beter voorbereid wordt op een vervolgopleiding. Het Frencken biedt een ‘menukaart’ met vernieuwende (extra) vakken, zoals Informatica, Jong Ondernemen en Econasium. Ook zijn er volop keuzes op gebied van taal en cultuur. In het derde jaar kiest een leerling een leerprofiel om zich beter voor te bereiden op het vervolgonderwijs. Met kiezen wordt leren leuker! Dat is waar een moderne middelbare als het Frencken voor staat.

Meer weten over leerganglagen? Lees het in onze Schoolgids of download onderstaande infographic.