Frencken College > Nieuwe leerlingen > Brugklas

BRUGKLAS

Als je voor onze school kiest, kies je voor een school waar je je snel thuis zult voelen. Het Frencken is een dynamische, moderne havo/vwo-school waar je jezelf kunt zijn en je op jouw niveau je talenten ontwikkelt.

Voordat je een keuze maakt, kun je onze school actief bezoeken, bijvoorbeeld tijdens het Open Huis en tijdens kennismakingsdagen voor groep 7. Voor groep 8 zijn er proeflessen te volgen voor alledrie onze brugklasvormen: er zijn MFSee Days te volgen wanneer je havo-, havo/vwo- of vwo-advies verwacht of al hebt. Voor leerlingen in groep 8 die een voorlopig vwo-advies hebben gekregen, is er ook deelname aan de MFCollege reeks mogelijk.

Zo krijg je stap voor stap antwoord op je vragen en kun je de sfeer proeven. En bekijk hieronder de film, waarin brugklassers zelf vertellen hoe zij het vinden op het Frencken!


Natuurlijk helpen we je bij het wennen, want we begrijpen heel goed dat zo’n nieuwe school best spannend is. Nog voor de zomervakantie is er al een kennismakingsmiddag. Daar ontmoet je alvast je nieuwe klasgenoten en mentor. Om je nog sneller thuis te laten voelen op het Frencken, beginnen we het schooljaar met een introductieweek. Je leert dan je docenten, klasgenoten en het gebouw goed kennen. Dit is natuurlijk dé manier om nieuwe vrienden te maken. Zo voel je je al snel thuis op het Frencken! Het is fijn om te weten dat je in de eerste schoolmaanden twee keer per week een uur studieles krijgt. In die lessen helpt je mentor je met je agenda, met het leren en met het plannen van je huiswerk.

Drie soorten brugklas

We hebben een havo/vwo brugklas, een vwo-Topklas en Frencken Next havo/vwo brugklas.

In onze havo/vwo brugklas zitten leerlingen met een havo- of vwo- advies bij elkaar. Expres, want leerlingen van verschillende niveaus stimuleren elkaar en bereiken meer. Bovendien geeft dit de mogelijkheid om met je klasgenoten uit groep 8 samen in dezelfde brugklas te starten. Tijdens dit jaar ontdekken we samen welk niveau het beste bij je past. Dat wordt natuurlijk goed met jou en je ouders besproken. Na het eerste jaar ga je door naar 2 havo of 2 vwo.

Heb je een vwo-advies en wil je meer uitdaging? Dan kun je kiezen voor een brugklas, waar alleen leerlingen inzitten met een vwo advies: de vwo-Topklas - klik verder voor meer uitleg.

Vanaf 2020 kun je ook kiezen voor Frencken Next havo/vwo brugklas. Dat is onderwijs dat meer gepersonaliseerd is en waar je doelgericht leert werken. Je hebt zelf meer regie over je tempo en het niveau en overlegt wekelijks met een persoonlijke coach. Klik verder voor meer uitleg over Frencken Next.Pluspunten van de Frencken brugklas

In het voortgezet onderwijs krijg je andere vakken dan op de basisschool. Voor alle havo- en vwo-leerlingen in Nederland zijn dat dezelfde vakken. We onderscheiden ons van andere scholen in Oosterhout e.o. door:
- de mogelijkheid om te kiezen voor meer gepersonaliseerd onderwijs (Frencken Next) 
- eindexamen te doen in de cultuurvakken muziek en beeldende vorming en informatica
- keuzevakken op diverse niveaus aangeboden, zoals Onderzoeken & Ontwerpen, Creatief Denken, Maatschappijwetenschappen, Future Science, Spaans, Cambridge Engels en Filosofie.

Kijk je verder bij onze Pluspunten? Daar zie je wat onze school nog meer zo bijzonder maakt.