BRUGKLAS

Als je voor onze school kiest, kies je voor een school waar je je snel thuis zult voelen. Het Frencken is een dynamische, moderne havo/vwo-school waar je jezelf kunt zijn en je op jouw niveau je talenten ontwikkelt. Voordat je een keuze maakt, kun je onze school actief bezoeken, bijvoorbeeld tijdens het Open Huis en tijdens kennismakingsdagen voor groep 7 en 8. Zo krijg je antwoord op je vragen en kun je de sfeer proeven.

Natuurlijk helpen we je bij het wennen, want we begrijpen heel goed dat zo’n nieuwe school best spannend is. Nog voor de zomervakantie is er al een kennismakingsmiddag. Daar ontmoet je alvast je nieuwe klasgenoten en mentor. Om je nog sneller thuis te laten voelen op het Frencken, beginnen we het schooljaar met een introductieweek. Je leert dan je docenten, klasgenoten en het gebouw goed kennen. Dit is natuurlijk dé manier om nieuwe vrienden te maken. Zo voel je je al snel thuis op het Frencken! Het is fijn om te weten dat je in de eerste schoolmaanden drie keer per week een uur studieles krijgt. In die lessen helpt je mentor je met je agenda, met het leren en met het plannen van je huiswerk.

Twee soorten brugklas

We hebben een brede brugklas en een vwo-Topklas.
In onze brede brugklas zitten leerlingen met een havo- of vwo- advies bij elkaar. Expres, want leerlingen van verschillende niveaus stimuleren elkaar en bereiken meer. Tijdens dit jaar ontdekken we samen welk niveau het beste bij je past. Dat wordt natuurlijk goed met jou en je ouders besproken. Na het eerste jaar ga je door naar 2 havo of 2 vwo.

Naast de havo/vwo brugklas hebben we ook een brugklas, waar alleen leerlingen inzitten met een vwo advies: de vwo-Topklas

Pluspunten

In het voortgezet onderwijs krijg je andere vakken dan op de basisschool. Voor alle havo- en vwo-leerlingen in Nederland zijn dat dezelfde vakken. We onderscheiden ons van andere scholen in Oosterhout e.o. met de mogelijkheid om eindexamen te doen in de cultuurvakken muziek en beeldende vorming. Ook worden op diverse niveaus keuzevakken aangeboden, zoals Onderzoeken & Ontwerpen, Creatief Denken, Informatica, Future Science, Spaans, Cambridge Engels en Filosofie.

Kijk je verder bij onze Pluspunten? Daar zie je wat onze school nog meer zo bijzonder maakt.