Frencken College > Onze school > Over het Frencken

PERSOONLIJK, VERANTWOORDELIJK, UITDAGEND

Het Mgr. Frencken College is een moderne school waar jij je in een veilige en stimulerende omgeving voorbereidt op je toekomst!

“Hier kun je jezelf zijn en word je geholpen en uitgedaagd je talenten te ontdekken en te ontwikkelen!”

Van profielkeuze tot excellentie

Iedereen heeft talent en krijgt op het Frencken de ruimte om dat op eigen niveau te ontwikkelen. Dat begint al in de brugklas: er is een brede brugklas havo/vwo, waarna er nog ruimte genoeg is om te kiezen uit het Frencken Extra programma. Ook is er een vwo-topklas, wanneer er behoefte is aan meteen meer uitdaging vanaf het eerste jaar. In de topklas kiest de leerling een extra vak: Spaans of Future Science en hij/zij volgt verschillende praktijkgerichte projecten. In de bovenbouw kunnen leerlingen kiezen voor excellentieprogramma’s in de talen, zoals Cambridge Engels, Goethe en Delf, maar ook voor Jong Ondernemen en Muziek of Tekenen als examenvak.

Jezelf ontwikkelen

We willen graag dat je straks een nieuwsgierige, zelfstandige en verantwoordelijke volwassene wordt. Daarom leren we je om kritisch na te denken, rekening te houden met elkaar en je eigen weg te vinden. We helpen je om te ontdekken waar je talenten liggen en hoe je jezelf daarin kunt ontwikkelen. Onze ideale leerling is actief, leergierig en sociaal.

Persoonlijk

Het “Frencken” is dankzij de Broeders van Huijbergen in 1953 opgericht en is al sinds 1956 een school voor jongens én meisjes, wat voor die tijd beslist bijzonder was. De katholieke signatuur heeft de school altijd behouden. We noemen onszelf nu ‘open katholiek’. Dat betekent dat we ieder geloof en iedere achtergrond respecteren. Bij ons mag je jezelf zijn. Respect voor elkaars opvattingen zijn de standaard. We hebben een veilig en plezierig leerklimaat, waardoor je beter leert, maar vooral jezelf persoonlijk goed kunt ontwikkelen.

Moderne leer- & werkomgeving

Het Frencken is een moderne havo/vwo-school met zo’n 1400 leerlingen en circa 140 medewerkers. We beschikken over een nieuw gebouw, dat in het schooljaar 2019-2020 geheel in gebruik is genomen. Een gebouw wat uitgerust is met de laatste moderne technologische ontwikkelingen en een modern binnenklimaatsysteem. Een gebouw met grote ramen waardoor het een licht gebouw is. Het bevat ruime lokalen en een prachtige aula. Alle lokalen zijn uitgerust met multimediale hulpmiddelen zoals een digibord. Er is goede wifi in het hele gebouw.

De lessen

Binnen en buiten het reguliere programma bieden wij ruim aandacht aan de culturele, maatschappelijke en sportieve vorming. We vinden dat die in een evenwichtige opleiding niet mogen ontbreken. Kansen die zich op dit punt voordoen grijpen we waar mogelijk aan.

Bijna elke leerling beschikt over een eigen Chromebook, welke actief wordt gebruikt tijdens de les.

Download hier onze brochure

Meer weten over onze visie en identiteit? Lees het in onze Schoolgids.