Frencken College > Nieuwe leerlingen > Kom de sfeer proeven

KOM DE SFEER PROEVEN

Om een goed idee te krijgen van onze school en onderwijs, kun je van alles lezen op onze website en meer zien op onze Facebook, YouTube en Instagram.

Het is natuurlijk nog beter en leuker om onze school te bezoeken. Je maakt dan kennis met de leerlingen van de school en met de leraren die er werken. Er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen en om de sfeer op te snuiven. Zet de verschillende momenten om dit te doen maar alvast in je agenda!

Voorlichtingsavonden ouders oktober/november 2023

Tijdens onze voorlichtingsavonden op het Mgr. Frencken College vertellen wij ouders van leerlingen in groep 8 graag meer over onze school. Hiervoor worden ouders uitgenodigd door de (basis)scholen in de buurt.

De algemene voorlichtingsavonden vinden in 2023 vinden plaats op:
Dinsdag 31 oktober 19.00-20.00 uur en 20.30-21.30 uur
Dinsdag 7 november (digitaal) 20.30-21.15 uur
Donderdag 9 november 19.00-20.00 uur en 20.30-21.30 uur

Kennismaking vwo groep 8: MFCollege 5x woensdag jan/feb 2024

In een reeks van vijf woensdagmiddagen kun je als groep 8-leerling mét een voorlopig vwo-advies enkele proeflessen op het Frencken volgen!

De reeks van woensdagen vond plaats op 10, 17, 24 en 31 januari en 7 februari 2024.

Leerlingen van Delta-scholen ontvangen een uitnodiging per brief via hun school.

Open Huis: 2 & 3 februari 2024

Het Open Huis 2024 vond plaats op vrijdagavond 2 & zaterdagochtend 3 februari 2024.

>> LEES HIER MEER
 

Kennismaking havo/vwo groep 8: februari/maart 2024

Op een woensdagmiddag naar keuze krijg je als groep 8-leerling een leuke indruk van onze brugklas. Er zijn zowel MFSee Days voor reguliere havo/vwo-brglas als voor de Frencken Next havo&vwo-brugklas.

>> Meer informatie over de kennismaking groep 8.
 

Kennismakingsdagen voor groep 7: maart/april 2024

Zit je in groep 7 en ben je al benieuwd hoe het is op de middelbare school? Kom dan een leuke proefles volgen naar keuze! Op een woensdagmiddag naar keuze maak je kennis met het Frencken.

>> Meer informatie over de kennismaking groep 7 (let op = VOL)
 

Centrale Aanmelding op 26 en 28 maart 2024

Als je hebt ontdekt dat jij graag naar het Mgr. Frencken College komt, dan meld je je bij ons aan. In 2024 vindt de centrale aanmelding plaats op 26 en 28 maart.

Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Kennismakingsmiddag brugklassers 19 juni 2024

Je hebt je aangemeld bij het Frencken en dan is het zo ver: je gaat kennismaken met jouw nieuwe klasgenoten en je mentor! Omdat je bij de aanmelding de namen van enkele vriendjes/vriendinnetjes hebt mogen opgegeven, heb je altijd wel een bekend gezicht in de buurt en dat is fijn, want dan voel je je vast snel thuis bij ons.

Je ontvangt een uitnodiging nadat je officieel bent ingeschreven op het Frencken College. 

Eerste schooldag op 19 augustus 2024

Na die lange zomervakantie ga je naar de middelbare school! De eerste week hier op school staat helemaal in het teken van de introductie. Je zult merken dat je door alle activiteiten snel zult wennen aan al die nieuwe dingen die op je af komen.

Ben je nu al nieuwsgierig hoe het is in de brugklas op het Frencken? Kijk dan alvast dit filmpje om van enkele van onze brugklassers zelf te horen hoe het is als je op onze school komt!