LOB op het Frencken College

LOB NIEUWS


Zit je in de bovenbouw en heb je dus een profielkeuze gemaakt? Dan kun je langzaamaan gaan denken aan je vervolgstudie die bij jou past!

We houden je via deze pagina op de hoogte van het laatste nieuws voor jouw vervolgstudie: open dagen en meeloopdagen/proefstudeerdagen op HBO en Universitair niveau. Let op: het is slechts een selectie van het totale aanbod van LOB-activiteiten.

Klik gerust op de links en kijk wat interessant is voor jou om (online) te bezoeken!


Theek 5 - Informatiepunt Digitale Overheid

Hoe ouder je wordt, hoe meer digitale zaken je zelf moet regelen. Denk aan het aanvragen van een DigiD, of het regelen van studiefinanciering. Theek 5 heeft in alle vestigingen een Informatiepunt voor de Digitale Overheid. De medewerkers kunnen je helpen met uitleg geven of je doorverwijzen naar de juiste instantie.

Kijk ook eens op Digidingen-desk.nl - op deze website vind je heldere uitleg en stappenplannen per onderwerp, zoals zorgtoeslag aanvragen of je inschrijven in het donorregister.


DOWNLOADS & LINKS

Onderwijs iets voor jou? Kijk eens op deze website en kies voor beroepsleerkracht!


Een tool van Avans
- de interessewijzer!

Studiekeuze123 kan je helpen - niet met één druk op de knop, maar wel met behulp van deze checklist.

Meteen naar de pagina Ontdek je toekomst

Alles over Mijn Studiekeuze

Avans, Fontys, Tilburg University, TU Eindhoven, HogeschoolZuyd, Maastricht University, HAS en BUas hebben een gezamenlijke Studiekeuze-activiteitenkalender opgesteld voor najaar 2022.


Studiekeuze eZine

In Studiekeuze eZine september:
• Goed voorbereid naar een open dag
• Mijn kind helpen kiezen
• Opleidingen helpen je met open dagen, proefstuderen en advies!

De Studiekeuze eZine september voor studiekiezers/ouders.


Webinars voor ouders

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter van Wageningen University, houdt een blog voor ouders bij op www.studiekeuzekind.nl Ook verzorgt zij iedere maand een online webinar voor ouders.

5 oktober 2022: Welke stappen moet je kind zetten in het studiekeuzeproces? Hoe help ik mijn kind bij studiekeuze?

Welke stappen moet je kind zetten in het studiekeuzeproces en hoe kun je daar als ouder bij ondersteunen? Studenten en oudervoorlichter Hermien Miltenburg vertellen meer over de stappen die je moet zetten in je studiekeuzeproces. We geven tips over waar en hoe je aan betrouwbare informatie kunt komen. En studenten delen hoe hun ouders hen geholpen hebben. De tips zijn bedoeld voor ouders en studiekiezers. Het gaat over websites die slim zijn om te bezoeken maar ook over proefstuderen, studiekeuzetesten en meeloopdagen. De webinars gaan breed over studeren op een hogeschool of universiteit. De webinars beginnen om 19.30 en eindigen om 20.30. Aanmelden kan hier.

1 november 2022: Welke professionele ondersteuning is er bij studiekeuze?

Er zijn genoeg professionals die kunnen helpen bij studiekeuze. Heel belangrijk is de hulp van de decaan. Rolf Nijman, decaan en vader van studenten, vertelt meer over wat een decaan allemaal voor een leerling en ouder kan doen. Wat gebeurt er in de LOB lessen? Hoe kan een mentor/vakdocent helpen? Er zijn ook speciale bureaus en ZZP’ers die je om hulp kunt vragen bij studiekeuze. Sommige professionals hebben zich gespecialiseerd in studiekeuzetesten en er zijn ook professionals die vooral goed zijn in coaching. Wat zijn handige studiekeuzesites? Waar vind je studiekeuzetesten?
Studiekeuze houdt niet op na de middelbare school. Ook op het hbo en de universiteit moeten er nog veel keuzes gemaakt worden. Wie kan dan helpen? En welke andere ondersteuners zijn er als er iets niet helemaal naar wens gaat? Aanmelden kan hier.


Radboud Universiteit

Online Oriëntatieweek van 3 t/m 6 oktober!

Elke avond maak je, evt. samen met je ouder of vriend(in), online vanaf jouw laptop kennis met verschillende studierichtingen; de domeinvoorlichtingen. Zo ontdek je per interessegebied welke opleidingsmogelijkheden er zijn. Ook kan je algemene studiekeuzepresentaties volgen waarin studenten vertellen wat er allemaal bij studeren komt kijken en of bijvoorbeeld het hbo óf de universiteit beter bij jou past. En via de chat kun je al jouw vragen stellen.

Zet de data in je agenda!

  1. Ontdek opleidingen tijdens de Online Oriëntatieweek van 3 t/m 6 oktober.

  2. Bekijk vanaf 10 oktober online voorlichtingsvideo’s van de studies die je interessant lijken.

  3. Zijn er 1 of 2 opleidingen waar je meer over wil weten? Kom dan naar onze campus in Nijmegen voor de Bachelor Open Dagen op 4 en 5 november. Proef de sfeer en stel al je vragen.


Tilburg University

Online oriëntatiedagen | 4 t/m 6 oktober

Ontdekken welke studierichting het beste bij je past? Studenten van Tilburg University vertellen tijdens  de online oriëntatiedagen in webinars over de verschillende studierichtingen, over studeren aan de universiteit en geven tips over het maken van jouw studiekeuze. Je kunt live vragen stellen.

Maak op een laagdrempelige manier kennis met de universiteit! Tijdens de Campus Experience ervaar je het leven op de campus, 12 oktober.

Bachelor Open dag op 5 november.

Meeloopdagen vanaf 24 november.


Fontys Hogescholen

Bekijk de verschillende voorlichtingsactiviteiten van Fontys. September en oktober staan ze in het teken van online 'Iets met…' voorlichtingen, online opleidingsvoorlichtingen en open dagen, waarbij ontmoeten, beleven en ervaren centraal staan. Vanaf november zijn er veelal kleinschalige activiteiten op locatie, zoals proefstuderen en meelopen.

Online “Iets met…” voorlichtingen op woensdagen 5 oktober en 14 december.

Online Opleidingsvoorlichtingen op maandag 10 t/m donderdag 13 oktober.

Open Dagen op zaterdag 15 en zondag 16 oktober.

Sneakpreview van een opleiding en het beroep. Je kunt onder andere: minicolleges volgen, opdrachten maken en filmpjes bekijken van studenten. Zo krijg je een beeld of de opleiding van de Sneakpreview bij je past.


Maastricht University

Je wordt verwelkomd op de campus, zodat je de sfeer kunt proeven tijdens de Bachelor Open Dag, zaterdag 8 oktober. Je krijgt dan een goed beeld krijgen van de bacheloropleidingen, de unieke manier van onderwijs, de universiteit en het leven in de studentenstad Maastricht. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op de website.

Voor leerlingen in 4/5 vwo die meer willen weten over de opleidingen van de Universiteit Maastricht worden er tweewekelijks 'Online Voorlichtingen' aangeboden. Leerlingen kunnen zich hier individueel voor inschrijven en ontvangen in deze interactieve sessie meer informatie over de opleidingen binnen het gekozen cluster. Kijk voor meer informatie op de website.

Virtual Open Day = 24/7 beschikbaar!


Zuyd Hogeschool

Op zaterdag 8 oktober tussen 10:00 uur en 16:00 uur is de eerste Open Dag.
Aanmelden via
www.zuyd.nl/opendag !


University of Twente

Open dagen 14 en 15 oktober.


Wageningen University & Research


De open dag is dit jaar op 15 oktober


Avans Hogeschool

Bekijk de studiekeuzeactiviteiten van Avans!

• Online Open avonden op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 oktober.

• Open Dag op locatie op zaterdag 5 november.

• Online week “Start je studiekeuze, week van 28 november.


UStudy

Studeren In het buitenland.

Algemene webinars:

Webinar Studie in de VS en Canada 7 november

Webinar Gap-Year in VS en Canada - 22 november


UvA Bachelorvoorlichting

UvA Bachelorweek van 12 t/m 19 november. Opleidingrondes en workshops over studiekeuze worden alleen online aangeboden.

Op vrijdag 18 november kun je fysiek de UvA bezoeken om sfeer te proeven en in gesprek te gaan met studenten en studiecoaches.


Buas open dag

BUas opent de deuren voor het grote publiek. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op onze campus en je te oriënteren op een studie, zaterdag 19 november.