Frencken College > Leerlingen > Regels in en om de les

REGELS IN EN OM DE LESSEN


1. Huiswerk

Huiswerk is en blijft een essentieel onderdeel van het onderwijs- en leerproces, waarvan het belangrijk is dat je het maakt en leert. We blijven het daarom belangrijk vinden dat erop toegezien wordt.
Hierbij de algemene schoolbrede afspraken die we met betrekking tot het huiswerk hebben gemaakt;

Verantwoordelijkheid

Op het Frencken vinden we het belangrijk dat elke leerling verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen huiswerk. De docent kondigt het huiswerk aan in de les en zet het in Magister. Wanneer het huiswerk onverhoopt niet in Magister is opgenomen of door een technische storing uit Magister is verdwenen, is dat geen reden om het huiswerk niet uit te voeren.

De docent controleert het huiswerk

Wanneer de docent vindt dat je huiswerk niet in orde is, noteert de docent dit in Magister. De docent mag en kan daar vervolgens bepaalde gevolgen aan verbinden. Dat is aan de docent.

Je docent monitort je huiswerkgedrag

Je docent bepaalt (indien gewenst in overleg met je mentor) of het nodig is om met jou in gesprek te gaan over je huiswerkgedrag. De docent kijkt daarbij naar je resultaten, je gedrag, je inzet en je ontwikkeling in de tijd. Je docent bepaalt welke maatwerkafspraken hij/zij met je maakt. Eventueel kunnen ook je ouders of je mentor/coach bij het gesprek betrokken worden.

2. Boeken/spullen niet op orde

  • Als je je spullen niet op orde hebt, vinkt de docent dat in Magister. Er gaat hierover geen mail naar ouders of de leerling.
  • Als je bij een docent vaker je spullen niet op orde hebt, neemt de betreffende docent een maatregel.
  • Je mentor kan je gedrag in Magister volgen en indien nodige met je bespreken.

3. Gebruik Chromebook

In de les mag je alleen gebruik maken van een Chromebook waar de beheermodule op geïnstalleerd is. Je Chromebook blijft dicht tot de docent aangeeft dat het Chromebook gebruikt gaat worden. Je bent alleen ingelogd op je @frencken.info account. Wanneer je toch ingelogd bent op een ander account, kan een sanctie volgen.
Chromebook vergeten staat gelijk aan boeken vergeten. We willen dat je elke dag je Chromebook geheel opgeladen mee naar school neemt. Als je Chromebook niet is opgeladen, staat dat gelijk aan boeken vergeten. Je gaat zorgvuldig/voorzichtig om met je Chromebook.

4. Gebruik mobiele telefoon in de les

Kies je ervoor om de telefoon bij je te hebben, dan gelden de volgende regels:
Zodra je in het lokaal bent, moet je mobieltje uitgeschakeld en opgeborgen zijn. Opbergen kan in de telefoontas (indien aanwezig). Anders gaat de telefoon in je tas of broekzak. Waar het om gaat is dat je tijdens de les niet wordt afgeleid door je mobiele telefoon.
Alleen de docent kan toestemming geven om de telefoon in de les te gebruiken. Indien je je mobiel niet uitgeschakeld en opgeborgen hebt en/of je je mobiel ongeoorloofd gebruikt, kan en mag de docent het mobieltje innemen. De docent stopt de telefoon in een speciale envelop, noteert daar je naam op en geeft de envelop af bij de receptie. Daar wordt het mobieltje in een afgesloten kast opgeborgen. Je kunt dan je mobieltje op vertoon van je schoolpas/ID dezelfde dag om 16.00 uur weer ophalen.

5. Onbekend afwezig

  • Als je met onbekende reden absent bent, wordt dat gevinkt in Magister en gaat de receptie bellen met je ouders/verzorgers.
  • Je ontvangt ook een mailtje met de boodschap dat je je moet melden bij de VC.

6. Uit de les verwijderd

  • Je docent noteert dit in Magister.
  • Je haalt het blauwe formulier op bij de Balie (als daar niemand is dan bij de receptie), en gaat vervolgens bij de Balie aan het werk. Vijf minuten voor het einde van de les ga je terug naar je docent. Jullie hebben vervolgens samen een gesprek en de docent bepaalt het vervolg.
  • De docent belt of mailt altijd je ouders/verzorgers.