Frencken College > Nieuwe leerlingen > Open Huis

OPEN HUIS

Pak alvast je agenda en bezoek ons Open Huis in 2020 op

  • vrijdagavond 14 februari 2020 (17.00 – 20.00 uur)
  • zaterdagmorgen 15 februari 2020 (van 9.30 - 12.30 uur)

VAN OUD NAAR NIEUW: DE TOEKOMST IN!

Het Open Huis 2019 stond in het teken van 'een nieuw begin': voor het eerst vond het plaats in onze nieuwe, zojuist geopende vleugel van de nieuwbouw! Zo'n modern gebouw past bij het onderwijs op onze havo/vwo-school: modern en vernieuwend.

Honderden leerlingen uit groep 7/8 werden op 15 en 16 februari jl. verwelkomd in het oude gebouw, om vervolgens letterlijk de overstap van ‘oud naar nieuw’ te maken. Ze vervolgende de Open Huis-route in het nieuwbouwgedeelte, dat sinds januari 2019 in gebruik is. Het toekomstige deel van het nieuwe schoolgebouw werd met behulp van Virtual Reality bezocht.

Het succesvolle concept‘ Frencken laat je kiezen!’ werd met actieve en informatieve themapleinen op een unieke manier voortgezet in een compleet nieuwe omgeving. De vijf Frencken-kernwaarden - dynamisch, modern, toekomstgericht, middenin de maatschappij en persoonlijke aandacht - werden door middel van opdrachten tot leven gebracht. Er is aandacht voor onze brede brugklas, de VWO topklas, de bijzondere extra vakken op gebied van internationalisering, cultuur en science. Ook werden er zo ‘likes’ gescoord en kregen de jonge bezoekers een leuke gadget en een goodiebag.

Er was ook aandacht en oog voor de nieuwbouw. Voor het eerst werden het ruimtelijke lokalen bezocht: de voorjaarszon benadrukte nog eens de lichte ruimtes. Ook werd de moderne grote sporthal divers ingezet; één gedeelte was een interactief en informatief Brugklasplein en de twee andere delen waren een sport en spel-Festival. Op het ‘Kiezen’-plein - met uitzicht op de nieuwe aula - was er aandacht voor de brede brugklas versus de vwo-topklas en voor bijzondere extra keuzes, waaronder internationalisering, Jong Ondernemen, Econasium en Science.Voor de ultieme beleving hoe onze moderne, duurzame en lichte school er in zijn totaal uit ziet in het schooljaar 2019-2020 werd er met de nieuwste Virtual Reality-brillen 'rondgelopen' door het complete nieuwe gebouw. Een bijzondere impressie!

Hieronder zie je een impressiefilmpje van het Open Huis in 2019.
Foto's kun je terugvinden hier in ons Facebook-album!

Tot ziens op het moderne Frencken!