ondersteuning voor ouders en leerlingen

ONDERSTEUNING


Hieronder vind je diverse inloopspreekuren en/of steunpunten voor ouders en leerlingen in Oosterhout en omgeving, waar jullie terecht kunnen voor vragen en hulp bij opvoeden, passend onderwijs of op sociaal-emotioneel vlak. Voor begeleiding omtrent begeleiding op het Frencken College zelf, kijk onder 'Onderwijs - Begeleiding' op onze website.

Inloopspreekuur 'Opvoeden doe je samen' bij Theek5

Opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Soms heb je een vraag, loop je ergens tegenaan of wil je advies, maar weet je niet bij wie je moet zijn...

Surplus, GGD West-Brabant, Jongerenwerk Surplus en Theek 5 slaan de handen ineen om met jou mee te denken en om jou verder te helpen. Vindt jouw zoon of dochter lezen niet leuk, heeft hij/zij hulp nodig bij opstellen van een CV en motivatiebrief voor een bijbaan of wil je jouw opvoedstress verlichten? Kom dan langs op het inloopspreekuur en samen zoeken we naar de oplossing.

WANNEER?
Elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur bij Theek 5 in Oosterhout (eerste verdieping).Ouder & Jeugdsteunpunt RVS Breda over passend onderwijs

Heeft jouw kind extra ondersteuning nodig op school, maar je weet niet hoe je dit aanpakt? Wil je weten welke hulp je kunt verwachten van school en hoe basisondersteuning op een school eruit ziet?

Voor antwoorden over hoe passend onderwijs in deze regio werkt kun je terecht bij ouder- en jeugdsteunpunt RSV Breda. De website ouderjeugdsteunpuntrsvbreda.nl is bedoeld voor alle ouders en jongeren in de regio.

Het ouder- en jeugdsteunpunt geeft onafhankelijke informatie. Als ouder of leerling kun je erop vertrouwen dat jouw vraag centraal staat. Tegelijkertijd is kennis over het samenwerkingsverband, de scholen in de regio en de regels rond passend onderwijs nodig om goed te kunnen informeren en te (onder)steunen. Als je contact met ons opneemt zal een medewerker van het samenwerkingsverband vanuit een onafhankelijke rol met je meedenken.