LOB op het Frencken College

LOB NIEUWS

Zit je in de bovenbouw en heb je dus een profielkeuze gemaakt? Dan kun je gaan denken aan je vervolgstudie die bij jou past!

We houden je via deze pagina op de hoogte van het laatste nieuws voor jouw vervolgstudie: open dagen en meeloopdagen/proefstudeerdagen op HBO en Universitair niveau. Let op: het is slechts een selectie van het totale aanbod van LOB-activiteiten.

Klik op de links en kijk wat interessant is voor jou om (online) te bezoeken!


DOWNLOADS & LINKS


Avans, Fontys, Tilburg University, TU Eindhoven, HogeschoolZuyd, Maastricht University, HAS en BUas
hebben een gezamenlijke Studiekeuze-activiteitenkalender
januari-juni 2024 opgesteld.

Onderwijs iets voor jou? Kijk eens op deze website en kies voor beroepsleerkracht!


Een tool van Avans
- de interessewijzer!

Studiekeuze123 kan je helpen - niet met één druk op de knop, maar wel met behulp van deze checklist.
Meteen naar de pagina Ontdek je toekomst
of Alles over Mijn Studiekeuze

Lees hier het laatste e-zine van Go MBO GO over vakopleidingen op het MBO.


LET OP!

De deadline voor het inschrijven voor een NF opleiding komt eraan: 15 januari 2024 !
Klik hier voor het overzicht Numerus Fixus opleidingen 2024-2025


Studiekeuze eZine



Open dagen overzicht van Qompas

Kijk naar het complete open dagen overzicht van e.qompas, waar ook meeloopdagen en proefstudeerdagen te vinden zijn. OF kijk bij dit overzicht van Studiekeuze123.nl.

Speciaal voor je ouders

Schrijf gratis in voor een inspirerend studiekeuzewebinar van Daniëlle Vogels. Hierin krijg je informatie om je kind te begeleiden bij een goede overstap naar het hoger onderwijs. Professionele studiekeuzebegeleiders en studiekiezers zelf zijn ook van harte welkom.

Deze webinars gaan niet over een bepaalde onderwijsinstelling of opleiding, maar breed over studeren op een hbo of universiteit. Studenten vertellen hierbij over hun persoonlijke ervaringen. Deze vinden plaats van 20.00 tot 21.00 uur op:

  • 23 januari 2024: Wat te doen bij aanhoudende twijfel over studiekeuze?
  • 27 februari 2024: Studiekosten en financiering.
  • 26 maart 2024: Wat als de studie straks tegenvalt?

Meer informatie en mogelijkheid voor gratis inschrijving staat hier.

Andere tips voor ouders:

• Word lid van de Facebook groep Ouders en studie.

• Lees het blog Studiekeuzekind over studiekeuze en succesvol studeren en de rol van ouders hierbij.

Tips voor ouders voor het bezoeken van open dagen


Amphia Ziekenhuis

Zaterdag 24 februari: informatiebijeenkomst opleiding laborant medisch beeldvormende technieken. Bekijk deze flyer (PDF).

In het Amphia ziekenhuis kun je ook kiezen om een leer-werktraject te doen. Je moet hiervoor solliciteren in het ziekenhuis. Hiervoor zijn er 2 mogelijkheden: scan de QR-codes in bovenstaande PDF voor meer informatie.


Avans Hogeschool

Klik hier voor de open avonden en open dag
Een goede studiekeuze maak je als je doet wat je echt leuk vindt én als je goed op je plek zit. Ontdek van welke hbo-opleiding jij enthousiast wordt en of Avans bij je past tijdens de online Open avonden en de Open dag.


Associate degrees Academie

Misschien is een 2-jarige HBO-opleiding iets voor jou? Een praktische voltijdopleiding op hbo-niveau 5 in Roosendaal. Kom naar de Open Avond op 6 februari 18.00 - 21.00 uur


BUAS

Hulp bij studiekeuze

Weten je leerlingen / studenten al precies wat ze willen studeren? Of (nog) niet? Om ze goed op weg te helpen hebben we voor elke fase van het studiekeuzeproces een handig overzicht voor ze gemaakt. Kijk op Hulp bij Studiekeuze.


Fontys Hogescholen

Open dagen en avonden

Welke opleiding past het beste bij jou? Bezoek een Open dag of avond bij Fontys en kom de sfeer proeven. Of het écht klikt merk je het beste op onze campus.


Wagening University & Research (WUR)

Op zaterdag 16 maart: workshop keuzeplan van Wageningen University:
5 en 6 vwo-ers die moeite hebben met de studiekeuze kunnen samen met ouders/verzorgers kosteloos deelnemen aan workshop Keuzeplan.


HAN

In september 2024 start de nieuwe opleiding Sustainable International Business. De zogeheten 'associate degree' (AD) is in 2 jaar te volgen. In deze opleiding worden maatschappelijke transities en milieuproblemen verwerkt in praktische opdrachten voor echte bedrijven. Klik hier voor meer informatie.


Erasmus Universiteit

In deze serie video's vinden leerlingen meer informatie over hun weg naar de universiteit. Leerlingen kunnen de video's individueel bekijken.

De volgende video's komen aan bod:
- Hoe kies je een studie?
- Hoe ziet studeren aan de universiteit eruit?
- Hoe word je een succesvolle student?
- Wat zijn academische vaardigheden?


Hogeschool InHolland

Er zijn verschillende stappen die je kunt volgen om erachter te komen of wij goed bij jou passen. Zo kan je denken aan het bezoeken van een Open Avond/Dag en proefstuderen.

In deze visual vind je alle activiteiten die wij aanbieden. Je kunt de verschillende fases in de route aanklikken, waardoor je direct op de bijbehorende webpagina terecht komt. Handig!


Universiteit Leiden

Hulp bij studiekeuze

Op onze studiekeuzewebsite zijn er tips over het maken van een goede studiekeuze. Benieuwd welke studierichtingen er allemaal zijn? Bekijk dan de vergelijkingspresentaties en de voorlichtingspresentaties van de bacheloropleidingen.

Aankomende voorlichtingsactiviteiten


Zuyd Hogeschool

Het maken van een studiekeuze is best lastig. In onze studiekeuzebrochure kunnen leerlingen ontdekken welke studie er het beste bij hen past. Zo is er een interessetest, kunnen ze ons volledige opleidingsaanbod bekijken en onze open dag bezoeken vol presentaties en proeflessen!


Rijksuniversiteit Groningen

Dit schooljaar hebben we nog twee Bachelor Open Dagen gepland; op vrijdag 2 februari 2024 en op zaterdag 13 april 2024. Tijdens de Bachelor Open Dag zijn er presentaties over alle bacheloropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen. Ook zijn er algemene presentaties, bijvoorbeeld over het verschil tussen hbo en universiteit, het studentenleven, het wonen op kamers in Groningen of Leeuwarden, omgaan met geld en het combineren van studie en topsport.


Radboud Universiteit

Online Oriëntatieweek 2 t/m 5 oktober
Je kunt je nu aanmelden voor sessies van de Online Oriëntatieweek van de Radboud Universiteit. Van 2 t/m 5 oktober zijn er elke avond domeinvoorlichtingen en studiekeuzepresentaties. Tijdens een domeinvoorlichting komen alle opleidingen van één domein aan bod. De domeinvoorlichters vertellen tijdens een webinar wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen de opleidingen binnen een domein. Elke voorlichting wordt afgesloten met een live Q&A. Ook zijn er studiekeuzepresentaties.


Snapchat takeovers
Wil jij een kijkje nemen in het leven van studenten van de Radboud Universiteit? Dat kan! Vanaf oktober kun je elke dag een student volgen via het Snapchat-kanaal @radboud_uni. Ontdek hoe onze studenten hun opleiding ervaren en stel vragen in de chat.


Maastricht University

Op 7 oktober zijn leerlingen uit 5 en 6 vwo welkom op de Maastricht University Bachelor Open Dag!
Tijdens die dag kunnen leerlingen de sfeer proeven, krijgen ze een goed beeld van de bacheloropleidingen, de unieke manier van onderwijs, de universiteit en het leven in onze studentenstad Maastricht.

Zit je in 4 vwo?
Dan kun je deelnemen aan een van de online voorlichtingen.


Tilburg University

Voorlichtingsactiviteiten bacheloropleidingen
Onze voorlichtingsactiviteiten kunnen je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Gedurende het hele jaar kun je kennismaken met onze bacheloropleidingen, de campus van Tilburg University en studeren in Tilburg. Je kunt de komende maanden deelnemen aan verschillende activiteiten op de campus en online.

Studiekeuze podcasts
Rudy van Beurden heeft voor Tilburg University een reeks podcasts opgenomen over het kiezen van een studie. Er zijn verschillende afleveringen voor zowel studiekiezers, als ouders. Veel luisterplezier!

TU Twente 

Bachelor Open Dagen 13 & 14 oktober
Vwo’ers en hun ouders zijn op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober tijdens de Open Dagen van harte welkom om allerlei opleidingspresentaties te volgen in de verschillende onderwijsgebouwen en het studentenleven op onze groene campus te ervaren. Daarnaast is het mogelijk om alle studentenhuizen, sport- en cultuurverenigingen te bezoeken tijdens een van de campustours.

Bekijk hier welke activiteiten we nog meer organiseren rondom studiekeuze.

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Tijdens de Bachelorweek van 9 tot 16 maart 2024 kom je alles te weten over de bachelors en over de UvA. In de week van de Online informatiesessies krijg je inhoudelijke informatie over de studies, op de Open Campus dag kun je de sfeer proeven op de campussen van de UvA.

Tijdens de bachelorweek maak je kennis met de UvA en de opleidingen. De week bestaat uit twee verschillende onderdelen:
• Online informatiesessies: zaterdag 9 t/m zaterdag 16 maart
• Open Campus Dag: vrijdag 15 maar
t


Information Planet - studie in het buitenland

Ontdek het buitenland op een educatieve manier:
Going abroad info evening!


UStudy - studeren in het buitenland

Naar het buitenland? UStudy is het Nederlandse adviesbureau voor studie in het buitenland en plaatst al sinds 2005 leerlingen voor een korte of lange periode op de best mogelijke plek.

De komende maanden organiseren wij een serie gratis webinars met waardevolle informatie en tips. Een aantal webinars focust op de mogelijkheden om studie en sport te combineren en heeft interessante gastsprekers zoals voormalige sporters en coaches.

BuitenlandBeurs 2023 Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november is het weer zover: de BuitenlandBeurs komt naar de Jaarbeurs in Utrecht. Save the date!


Studeren in Leuven (België)

Alle informatie voor toekomstige studenten is op deze website te vinden.


Interesse in het MBO?

Misschien is het MBO iets voor jou? We bespreken het graag met je; kijk eens op deze handige en overzichtelijk website : kiesmbo


18+ en dan? Check Informatiepunt Digitale Overheid

Hoe ouder je wordt, hoe meer digitale zaken je zelf moet regelen. Wat als je 18 wordt? Denk aan het aanvragen van een DigiD, of het regelen van studiefinanciering. Theek 5 heeft in alle vestigingen een Informatiepunt voor de Digitale Overheid. De medewerkers kunnen je helpen met uitleg geven of je doorverwijzen naar de juiste instantie.

Kijk ook eens op Digidingen-desk.nl - op deze website vind je heldere uitleg en stappenplannen per onderwerp, zoals zorgtoeslag aanvragen of je inschrijven in het donorregister.