webinars voor ouders

Webinars voor ouders

Hieronder hebben we enkele actuele webinars voor u als ouder uitgelicht.

Nationale Ouderavond NIX18

Meld je aan voor de online Nationale Ouderavond NIX18 op 2 oktober 2023, 20.00 - 20.45 uur. Pubers en alcohol, hoe ga je dat gesprek aan? Leer meer over het puberbrein en krijg handige tips.


Webinars over studiekeuze 

Schrijf gratis in voor een inspirerend studiekeuzewebinar van Daniëlle Vogels. Hierin krijg je informatie om je kind te begeleiden bij een goede overstap naar het hoger onderwijs. Professionele studiekeuzebegeleiders en studiekiezers zelf zijn ook van harte welkom.

Deze webinars gaan niet over een bepaalde onderwijsinstelling of opleiding, maar breed over studeren op een hbo of universiteit. Studenten vertellen hierbij over hun persoonlijke ervaringen. Deze vinden plaats van 20.00 tot 21.00 uur op:

  • 3 oktober 2023: De grootste studiekeuzevalkuilen.
  • 7 november 2023: Belangrijke studiekeuzecriteria.
  • 12 december 2023: Op welk niveau studeren geeft de beste kansen?
  • 23 januari 2024: Wat te doen bij aanhoudende twijfel over studiekeuze?
  • 27 februari 2024: Studiekosten en financiering.
  • 26 maart 2024: Wat als de studie straks tegenvalt?

Meer informatie en mogelijkheid voor gratis inschrijving staat hier.


Studiekeuze podcasts

Rudy van Beurden heeft voor Tilburg University een reeks podcasts opgenomen over het kiezen van een studie. Er zijn verschillende afleveringen voor zowel studiekiezers, als ouders. Veel luisterplezier!

Studiekeuze blog en webinar

Daniëlle Vogels, oudervoorlichter van Wageningen University, houdt een blog voor ouders bij op www.studiekeuzekind.nl Ook verzorgt zij iedere maand een online webinar voor ouders met kinderen in de bovenbouw.