2.19 Vertrouwenspersoon

2.19 Vertrouwenspersoon

Als een leerling of een medewerker zich op enigerlei wijze onheus bejegend voelt en daarover niet in gesprek kan of wil gaan met de mentor, de afdelingsleider of de conrector, dan kan die leerling zich wenden tot de vertrouwenspersoon die de school kent. Het gaat daarbij om zaken als pesten, discriminatie, ongewenste intimidatie, agressie en geweld. De vertrouwenspersoon gaat na of via bemiddeling een oplossing kan worden bereikt of begeleidt de betrokkene -indien wenselijk of noodzakelijk- naar andere instanties die gespecialiseerd zijn in opvang en nazorg. De vertrouwenspersoon begeleidt in voorkomende gevallen desgewenst ook bij het indienen van een klacht in het kader van de klachtenregeling van het Mgr. Frencken College.

De vertrouwenspersoon heeft in principe een geheimhoudingsplicht, maar is bij wet verplicht bij (een vermoeden van) een seksuele relatie tussen een medewerker en een minderjarige leerling, dit te melden aan het College van Bestuur.

De interne vertrouwenspersonen zijn:
Mw. C. Cornelisse: c.cornelisse@frenckencollege.nl
Dhr. J. Veenstra: j.veenstra@frenckencollege.nl

Externe vertrouwenspersoon:
Het Frencken college heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Arbo Unie B.V. Wanneer een medewerker van het Frencken contact wil opnemen met een externe vertrouwenspersoon dan kan hij/zij terecht bij de Arbo Unie. Kijk voor meer informatie op de website onder vertrouwenspersonen

Populairste artikelen