Welkom terug!
Gepubliceerd op

Welkom terug!

Welkom terug op het Frencken! En een speciaal welkom voor alle leerlingen die voor het eerst kennismaken met onze school. Achter de schermen zijn we al begonnen om dinsdag 29 augustus 100% startklaar te staan voor iedereen. We kijken ernaar uit om het nieuwe schooljaar af te trappen!

Op naar een nieuwe inspirerend, uitdagend en succesvol schooljaar! Dinsdag beginnen we met een introductie om een frisse start te maken, samen met je mentor. Hieronder de algemene informatie op een rij. Verder is het handig toch nog even de schoolregels te bekijken.


Introductie

De komende week staat voornamelijk in het teken van elkaar leren kennen en weer wennen aan het schoolritme. Het programma voor dinsdag 29 augustus heeft iedereen per e-mail ontvangen en staat ook hier op de website. Verdere informatie volgt via de mentor.

Lockers

Vanaf vrijdagmiddag 25 augustus kun je, geheel digitaal, een kluisje regelen voor dit schooljaar. Goed om te weten dat de computer bepaalt welk kluisje je krijgt, dus je kunt geen voorkeur opgeven voor hoog of laag of voor de eerste of tweede etage. Dat gaat geheel willekeurig. In je schoolmail vind je de handleiding. Wanneer je vanaf dinsdag 29 augustus op school komt, kun je meteen je nieuwe toegewezen locker openen met je smartphone!

LET OP: Nieuwe leerlingen (brugklassers en instromers) krijgen in de introductie een nieuwe locker toegewezen via hun nieuwe schoolmail; zij hoeven nu nog niets te doen. Er zijn genoeg lockers voor iedereen!


Roosters

We hanteren dit schooljaar opnieuw het 45-minuten rooster. waardoor we ruimte hebben om 10 lessen op een dag in te roosteren. Het eerste lesuur is weer een gewoon lesuur; dat betekent voor de meeste leerlingen weer de wekker vroeg zetten en op tijd het bed uit. Flexuren vinden vanaf dit schooljaar op het 8e uur plaats. In de eerste 4 weken van een periode zijn er geen flexuren; in de weken 5 tot en met 8 (de 4 weken voorafgaand aan de toetsweek) wel. Je ontvangt daar later meer informatie over.

Gescheiden pauzes en extra lokalen

Omdat we dit schooljaar met 1400 leerlingen zijn, hanteren we gescheiden pauzes voor de onderbouw en de bovenbouw. De lestijden vind je hier onder roosters.

Ondertussen zijn er 3 extra lokalen - 081, 082 en 083 - op het grasveld voor het auditorium geplaatst. Deze zijn bereikbaar via de deuren in de aula.

 

Het hele Frencken-team wenst je een goed, gezond en succesvol nieuw schooljaar toe!