Kunst van Frencken-leerlingen op BredaPhoto
Gepubliceerd op

Kunst van Frencken-leerlingen op BredaPhoto

Het internationale BredaPhoto festival is losgebarsten! Wanneer je gaat kijken, ga dan zeker ook naar Brack, waar een tentoonstelling te zien is van onze eigen leerlingen, die samen met leerlingen uit Breda, maar ook uit Marokko en Mali tot bijzondere werken zijn gekomen.

Docente Miranda van Bragt met de deelnemende CKV-leerlingen

Internationale samenwerking

Binnen het thema ‘Theatre of Dreams’ zijn Frencken-leerlingen – Sven van der Wal, Simone Wijngaard, Beheshta Omari, Joyce Rayappu, Meike van der Mast en Louise van der Stap - een online samenwerking aangegaan met leerlingen van scholen uit Breda en zelfs uit Mali en Marokko. Via Padlet, een digitaal prikbord, stonden ze met elkaar in contact in een creatief proces wat moest leiden tot een twee- of drieluik. De Frencken-leerlingen werkten eraan tijdens de CKV-lessen. Behesta en Joyce hebben daarbij professionele hulp gehad van fotograaf Hans Keur. In zijn studio werden de “bellenblaasbellen” goed in beeld gebracht. Er komt een naslagwerk waarin het proces en het eindresultaat te zien zal zijn.

BredaPhoto 2022 - Theatre of Dreams

Van 8 september t/m 23 oktober 2022 vindt in Breda de tiende editie plaats van het tweejaarlijkse BredaPhoto Festival, de grootste fototentoonstelling in de Benelux. Met als titel 'Theatre of Dreams' gaat deze editie over hoop, verandering en voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld. Verspreid door de stad Breda is zeven weken lang op ruim vijftien bijzondere binnen- en buitenlocaties nieuw werk te zien van meer dan 60 internationale fotografen uit 28 verschillende landen, zowel gevestigde namen als opkomende talenten.

"Het thema "dromen" sprak de leerlingen echt aan. Ze hadden vrij snel een concept waarmee ze aan de slag wilden gaan. Het creatieve proces wat volgt is altijd een uitdaging; nu helemaal met een "partner" aan de andere kant van de wereld. De taal en soms ook het tijdsverschil zorgden soms voor wat ongemak. Uiteindelijk heeft iedereen op eigen wijze een eindresultaat neergezet, waarbij vooral ook het proces belangrijk is: met veel inspiratie en leerzame momenten!"
– Miranda van Bragt (docent CKV Mgr. Frencken College)

In de krant!

Ook super leuk: BN de Stem schreef een artikel over dit project. Je leest het artikel hier:


Media
  • Sven_Beheshta_Joyce
  • Beheshta_Joyce
  • Louise
  • Meike
  • Sven
  • Groepsfoto_Ron_Magielse