FRENCKEN NIEUWBOUW ON THE AIR
Gepubliceerd op

FRENCKEN NIEUWBOUW ON THE AIR

Afgelopen zaterdag waren Frank van Damme en Robin van der Helm te gast bij ORTS vanuit Theek5 in Oosterhout, om te praten over de nieuwbouw van het Frencken.

"De laatste gasten waren conrector Frank van Damme van het Mgr Frencken College en onderwijswethouder Robin van der Helm. "Duidelijk was dat het gebouw zoals het was, niet meer kon", aldus de conrector. " Onderwijskundig zijn er met de nieuwbouw kansen ontstaan voor vernieuwingen in het onderwijs. Er is nu veel meer lucht, licht en ruimte om te leren." Van der Helm is als wethouder ook behoorlijk trots op wat is neergezet. "Er is flink geworsteld met de wensen van het Frencken en de financiële ruimte. Vooral de ontwikkelaar heeft een grote rol gespeeld bij het balanceren van wensen en kosten." "Maar er staat nu een fantastisch duurzaam en flexibel gebouw dat veel kansen biedt voor de huidige en toekomstige leerlingen van het Frencken College", aldus conrector van Damme. Robin van der Helm kon zich daar alleen maar bij aansluiten."

De uitzending is terug te beluisteren via de website van ORTS - kijk vervolgens bij (of zoek naar) de uitzending "Oosterhout Vandaag Zaterdag editie, Datum: 31 August 2019 15:00" - luister vanaf 1:44:00.