Instromen na de brugklas

Instromen na de brugklas

Wil je bij ons op het Frencken College instromen op havo of vwo in een hogere klas dan klas 1 (brugklas)? Misschien omdat je geslaagd bent voor de mavo? Of omdat het op je huidige school niet loopt zoals het zou moeten? Of verhuis je? Wat ook de reden is, op deze pagina lees je hoe je je kunt aanmelden en contact opneemt.


Wachtlijst mededeling

Op dit moment zit onze school vol voor zij-instromers en werken wij met een wachtlijst. Als je je aanmeldt kom je op deze wachtlijst terecht. Uiterlijk 5 juli 2024 hoor je of we een plekje hebben voor volgend schooljaar. 


(Drempelloos) doorstromen naar 4 havo

Heb je na je vmbo-diploma te hebben behaald de ambitie om ook je havo-diploma te halen? Dan ben je bij het Mgr. Frencken College aan het juiste adres! Door onze jarenlange samenwerking met Curio Effent, zijn velen je voorgegaan. We hebben dus ruime ervaring in het begeleiden van instromers in 4 havo. Ons doel is om er samen een succes van te maken.

Ben je geslaagd voor de mavo met een extra vak? Dan kun je drempelloos doorstromen. Voorwaarde is wel dat er plaats is. Heb je geen extra vak gedaan op de mavo of kom je vanuit een andere opleiding en heb je geen mavo-diploma, dan zijn er aanvullende eisen voor het gemiddelde waarmee je moet slagen en de vakken die je mag kiezen. Neem contact op met de heer Van Haaren via instroomleerlingen@frenckencollege.nl.
 

Instromen in andere leerjaren dan 4 havo

Wil je naar het Frencken? Je kunt iemand van je huidige school contact op laten nemen of je kunt zelf contact opnemen met ons door te mailen naar instroomleerlingen@frenckencollege.nl t.a.v. mevrouw Scheele (voor klas 2 & 3) of t.a.v. mevrouw Van Elk (voor 4 vwo).

Zij zullen vervolgens contact opnemen met je huidige school om zo goed mogelijk te kunnen inschatten of het Frencken goed op jouw vorige school aansluit. Voorwaarde is wel dat er plaats is. Tijdens een gesprek kunnen ze je vervolgens vertellen hoe bij ons de lessen eruitzien en wat de havo of het vwo bij ons op school inhoudt.

Een goed idee is om al eens over onze website te struinen om een beeld te krijgen van ons onderwijs en lesaanbod.


Hieronder kunt u de laatste presentaties terugkijken van de informatieavond, gehouden op het Mgr. Frencken College