Frencken Brugklas havo/vwo in het nieuws
Gepubliceerd op

Frencken Brugklas havo/vwo in het nieuws

Leerlingen uit groep 8 (en groep 7) zijn volop begonnen met oriënteren op de middelbare schoolkeuze, die in maart gemaakt moet zijn. We gaan ervan uit dat leerlingen uit groep 8 onze school kunnen komen bezoeken; vorig jaar was er geen Open Huis live op school. De voorbereidingen zijn we wel alvast online gestart: we informeren in artikelen over de 3 verschillende brugklasvormen op het Mgr. Frencken College. Deze keer: de brugklas havo/vwo.

Zit je in groep 7 of 8 en wil je volgend schooljaar graag starten in een havo/vwo-brugklas? Op het Mgr. Frencken College in Oosterhout hoef je het eerste jaar nog niet te kiezen voor havo of voor vwo. In de ‘brede’ brugklas krijg je de tijd om te ontdekken wat het beste bij je past!


Kiezen en groeien op jouw niveau

Elke leerling heeft talent en krijgt de ruimte om dat te ontwikkelen. Het Frencken daagt je uit op je eigen niveau en houdt daarbij rekening bij het aanbieden van de lesstof. Wij willen het beste uit onze leerlingen halen en stimuleren het verleggen van grenzen en ontwikkelen van excellentie. Soms is dat wellicht lastiger en ontvang je extra begeleiding.

Duidelijke structuur

In de havo/vwo-brugklas krijg je een klassikale, duidelijke uitleg die tijdens de les meteen verwerkt wordt. Voor je toetsen krijg je een cijfer, dat in Magister komt te staan. En er zijn meer handige apps die we gebruiken, zoals de Zermelo planner en Mr. Chadd huiswerkhulp. De Wi-Fi op het Frencken is gelukkig ook goed!


Iedere leerling heeft een eigen mentor: een vaste docent die je begeleidt bij het plannen en organiseren van je studie. En bij wie je altijd met vragen terecht kunt. In de eerste schoolmaanden krijg je twee keer per week studieles.

Frencken Flex

Op het Frencken beginnen we de dag met Flexuren. Je kiest zelf uit het plusprogramma voor een uur robotica, zang, Cambridge voorprogramma, karate, dans, moeilijke wiskunde, etc. Of je kiest voor een begeleidingsuur in de vakken Nederlands, Frans, Engels, wiskunde of algemene vaardigheden.

Waar ligt jouw talent?

Het Frencken ontdekt graag samen met jou waar je talent ligt. Misschien wil je deelnemen aan de leerlingenraad? Meedoen aan de Wiskunde Olympiade? Of word lid van onze debatclub! Ook op creatief vlak zijn er altijd initiatieven om jouw talent te laten zien, zoals in onze Frencken Musical of in een expositie. En wist je dat je eindexamen kunt doen in muziek of beeldende vorming


Lees hier nog meer over de Frencken Brugklas en hopelijk tot snel op:
• Proefmiddag in februari of maart voor leerlingen uit groep 8
• Open Huis 2022