Frencken College > Groep 7/8 > Open Huis

OPEN HUIS


Het eerstvolgende Open Huis vindt plaats gedurende de hele week ONLINE en op school van maandag 18 t/m zaterdag 23 januari 2021.
SAVE THAT WEEK!
I.v.m. de corona-maatregelen zal er inschrijving plaatsvinden via tijdsloten voor een bezoek aan onze school. Deze inschrijving start begin december via deze website.
Bekijk hieronder een impressie van ons Open Huis 2020 en blijf ons volgen hier en op Facebook en Instagram!

Het Open Huis 2020 was een bijzonder feestelijke editie: het schoolgebouw is onlangs officieel geopend en is dus nu echt klaar voor al onze toekomstige leerlingen. Bijna 900 leerlingen uit groep 7 en 8 kwamen samen met hun ouders beleven hoe de havo-/vwo-school ‘voelde’. En we hebben niet alleen een nieuw gebouw: ook ons onderwijs vernieuwt! Naast de reguliere havo/vwo-brugklas en de vwo-Topklas, kun je dit jaar ook kiezen voor Frencken Next, meer gepersonaliseerd onderwijs voor havo- en vwo-leerlingen.Het moderne havo-/vwo-onderwijs kwam tot leven door middel van uiteenlopende actieve en informatieve opdrachten, die begeleid werden door enthousiaste docenten, medewerkers én huidige leerlingen. De nieuwe route liep gestroomlijnd langs de lichte en ruime lokalen, de sporthal en de aula’s. De sfeer was positief en dynamisch.

De moderne grote sporthal werd als één van de hoogtepunten gezien: er kon met zes verschillende ‘challenges’, van basketbal tot freerunning, worden meegedaan. De vele verschillende proefjes in de prachtige Bèta-lokalen waren onverminderd populair. De bezoekers stonden in de rij voor de nieuwe escaperoom en voor de lino-afdrukken. De Chromebooks bij muziek en de computers bij informatica waren goed bezet en er werd mee gedebatteerd met de Frencken Debatclub.

Op een stickerkaart konden de jonge bezoekers ‘likes’ verzamelen door mee te doen aan de activiteiten. Het succesvolle concept ‘Frencken laat je kiezen!’ werd zo op een ludieke manier voortgezet in de nieuwe omgeving. De Frencken-kernwaarden - dynamisch, modern, toekomstgericht, middenin de maatschappij en persoonlijke aandacht – kwamen terug bij de verschillende thema’s: van bèta tot cultuur, van sport tot wereld.

Bijzonder veel belangstelling was er ook voor Frencken Next: meer gepersonaliseerd onderwijs, waarmee in 2020 in een deel van de brugklassen start. Er valt echt wat te kiezen voor de toekomstige leerling van het Frencken! Vanaf de derde klas zijn er bijzondere extra keuzes op gebied van internationalisering, Jong Ondernemen (havo), Econasium (vwo) en Science.

Foto’s van het Open Huis 2020 kun je terugvinden hier in ons Facebook-album!

Tot ziens op het moderne Frencken!