Corona Update laatste week 2021
Gepubliceerd op

Corona Update laatste week 2021

Gisteravond tijdens de persconferentie werd duidelijk dat de VO-scholen vanaf morgen, maandag 20 december, tot en met 9 januari 2022 dicht moeten. We gaan een harde lockdown in, wat een flinke tegenvaller is voor iedereen. Er is zo hard naar deze eind(toets)week toegewerkt!


Wat betekent deze lockdown voor ons?

  • Alle SE's (ook mondelingen) voor 6v en 5h mogen doorgaan en gaan dus ook gewoon door.

  • Alle SE's en toetsen die onderdeel zijn van een SE voor 4h, 4v, 5v mogen doorgaan en gaan dus ook gewoon door. Leerlingen weten welke toetsen dit zijn. Voor alle duidelijkheid zullen we de leerlingen van 4h, 4v, 5v een overzicht mailen van welke toetsen morgen doorgaan. Morgen volgt een overzichtslijst voor de rest van de week.

  • Alle overige toetsen gaan niet door. Dat zijn dus alle onderbouwtoetsen en enkele toetsen van de bovenbouw.

  • Het is aan de school om zelf te beslissen of er wel of geen online onderwijs wordt verzorgd komende week. Omdat de focus van alle docenten gericht was op het afnemen, verzorgen en nakijken van toetsen, vraagt het veel voorbereiding om nu op online onderwijs over te gaan. Daarbij komt dat een deel van de toetsen (de SE's) wel doorgaan en dat daar docenten ingeroosterd blijven om te surveilleren. Daarom vinden we het niet realistisch en niet wenselijk om deze week ook nog te kunnen verwachten dat er online lessen gegeven gaan worden. Dus komende week zal er geen online les zijn (ook niet voor Frencken Next leerlingen).

  • Leerlingen van de onderbouw hebben morgen een online meet met hun mentor/of ljc. Daarover ontvangen zij nog bericht. In die meet krijgen de leerlingen te horen hoe de rest van deze week er voor hen uit gaat zien en wat er van hen verwacht wordt.

  • Leerlingen kunnen morgen en dinsdag op school hun kluisje leeg komen halen.

  • De school is open van 8.00 tot 16.30 uur voor kwetsbare leerlingen.

  • Op 3 januari neemt het kabinet een besluit over hoe we na de kerstvakantie verdergaan. Laten we hopen dat dat een goed bericht zal zijn. Het is echter realistisch om er rekening mee te houden dat we na de kerstvakantie online lessen zullen moeten gaan geven. Onze docenten gaan komende dagen ook gebruiken om alvast online onderwijs voor te bereiden.

Tot slot

Op deze tegenslag had niemand meer gerekend. Maar we hebben eerder laten zien dat we samen heel goed zijn in het pareren van tegenslagen. Dat gaat ons deze keer vast en zeker ook lukken. Laten we met elkaar die goede spirit en het vertrouwen vooral vasthouden. En laten we bovenal vooral gezond blijven.

Mochten er nog vragen zijn, neem gerust contact op met de mentor of iemand van de schoolleiding.