Welkom terug op het Frencken!
Gepubliceerd op

Welkom terug op het Frencken!

Welkom terug op school na hopelijk een goede vakantie of 'staycation'. We zijn blij dat je vanaf dinsdag 25 augustus weer op school bent! We beginnen met een introductie om een frisse start te maken. De tijden en activiteiten vind je in je mailbox of check ons vorige nieuwsbericht hier op de website. Verder graag je aandacht voor onderstaande informatie die ook per e-mail gestuurd is.

We gaan ook dit schooljaar te maken krijgen met corona-maatregelen. Het virus is immers nog steeds actief. Hierdoor is niet te voorspellen hoe het jaar zal gaan lopen. Maar één ding weten we zeker, we gaan er het beste van maken en daar hebben we elkaar heel hard bij nodig. De maatregelen die we te nemen hebben, doen een beroep op ieders aanpassingsvermogen en discipline. We vragen aan iedereen zijn/haar medewerking. Samen gaat het zeker lukken om er een veilig en mooi nieuw schooljaar van te maken.


10 Nieuwe/aangepaste gedragsregels

  • Jullie mogen tegelijkertijd naar school, hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden, ook niet als je 18 jaar of ouder bent.
  • Je houdt wel 1,5 meter afstand naar medewerkers van het Frencken. Bij praktijkvakken is dit niet altijd mogelijk. Dan vervalt deze verplichting. Medewerkers treffen extra veiligheidsmaatregelen. Zij kunnen gebruik maken van handschoentjes/mond- en gezichtsmaskers en spatschermen.
  • Als je op vakantie bent geweest in een gebied met de code oranje of rood, of als je in aanraking bent geweest met iemand die het virus heeft, blijf je 10 dagen in quarantaine. Pas na die 10 dagen mag je, indien je geen klachten hebt, weer naar school komen. Gedurende die 10 dagen volg je het onderwijs op afstand. Je ouders/verzorgers melden je afwezigheid (bij voorkeur) digitaal bij de school via het formulier RIVM corona-richtlijnen.
  • Als je gezondheidsklachten hebt (koorts, verkoudheid, benauwdheid), laat je je testen en blijf je thuis tot de uitslag bekend is. Ook nu melden je ouders/verzorgers je afwezigheid (bij voorkeur) digitaal aan school via het formulier RIVM corona-richtlijnen. Als de uitslag van de coronatest positief is, nemen je ouders direct contact op met het Frencken coronameldpunt/ Monique Luijten (HR-adviseur). Zij is bereikbaar via mail en telefonisch 0162-426355. Je volgt tijdens je afwezigheid het onderwijs op afstand.
  • Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gewoon ziek bent en vanwege je ziekte niet naar school kan komen maar ook geen onderwijs op afstand kan volgen, dan melden je ouders dit via de reguliere procedure.
  • Gebruik van mondkapjes op school is toegestaan, maar niet verplicht. Deze worden echter niet door de school verstrekt.
  • Er wordt van je verwacht dat je je aan de basisregels houdt voor hygiëne: regelmatig handen wassen, handen ontsmetten bij de ingang van het lokaal, niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken.
  • Tijdens tussenuren hang je niet rond in de gangen maar verblijf je in de aula of op het buitenterrein, het terrein aan de voorkant is voor leerlingen van de onderbouw, het terrein aan de achterkant is voor leerlingen van de bovenbouw. De studienissen mogen gebruikt worden om in stilte te werken, maar niet om daar rond te hangen of te pauzeren. In de pauzes ben je in de aula’s of op het buitenterrein.
  • Als je niet op school kunt zijn (vanwege bovenstaande corona-maatregelen) maar je bent ook niet ziek, volg je de les op afstand.
  • Als de docent vanwege de corona-maatregelen niet op school is maar zijn lessen vanuit huis verzorgt, volg je de instructies van zowel de docent als van de aanwezige surveillant. De docent zorgt ervoor dat er een link klaarstaat zodat je kunt inloggen.

Organisatorische maatregelen

  • We houden de éénrichtingsroute in stand. Je bent verplicht deze te volgen.
  • Om de 'bewegingen' in de gangen zo fluïde mogelijk te laten doorlopen, worden de lockers nu niet in gebruik genomen. Zolang je geen locker hebt, mag je jas mee de klas in.
  • We hanteren het 50-minuten rooster (de zoemer is op dit rooster afgesteld). Om leerlingen- en docentenstromen op de gangen wat meer van elkaar te scheiden, wisselen de leerlingen van lokaal 5 minuten vóórdat de zoemer gaat (dus na 45 minuten) en de docenten wisselen op het moment dat de zoemer gaat (dus na 50 minuten).
  • Om opstoppingen in de gangen te voorkomen zijn de deuren van de lokalen niet op slot. Je hoeft dus niet voor de deur te wachten, maar kunt rustig in het lokaal plaatsnemen. Tijdens de les mag de deur van het lokaal dicht om overlast vanaf de gang te voorkomen.
  • In elk lokaal bevinden zich schoonmaakmiddelen voor de tafels en desinfecterende middelen voor de handen.

Ventilatie

  • Onze nieuwe school voldoet aan het bouwbesluit. Het luchtbehandelingssysteem van onze school zuigt via een gesloten kanaal direct buitenlucht aan, deze wordt het gebouw ingeblazen. De afzuiging wordt via een ander kanaal afgezogen en direct naar buiten geblazen. Wij hebben dus geen systeem waarbij de lucht op de een of andere manier wordt hergebruikt in het gebouw. Het is niet mogelijk dat de lucht van de ene ruimte in de andere ruimte wordt geblazen.
  • De inname- en uitblaaskanalen zitten ver genoeg van elkaar, zodat menging van uitgeblazen lucht met inname niet plaatsvindt.
  • De lokalen hebben een CO2-meter. De hoeveelheid frisse lucht die het lokaal wordt ingeblazen wordt automatisch verhoogd als er meer leerlingen in een klas zitten. De afvoer van "vervuilde lucht" zal dan in verhouding ook worden opgevoerd.
  • Bij iedere leswisseling zal het lokaal nog eens extra geventileerd worden door de deuren en ramen open te zetten.

Buiten deze corona-maatregelen hebben we natuurlijk ook de gangbare schoolregels.

Het zal vast voor iedereen weer even wennen zijn om met deze nieuwe werkelijkheid om te gaan. We hebben er alle vertrouwen in dat we het samen tot een succes weten te maken.

Het hele Frenckenteam wenst je een plezierig, gezond en succesvol nieuw schooljaar toe!