Centrale Aanmelding VO

CENTRALE AANMELDING

Wat fijn dat je voor onze school kiest - het Frencken is de school van jouw toekomst!
Hoe gaat de aanmelding verlopen?


Natuurlijk heb je jouw havo-, havo/vwo- of vwo-advies binnen: super! Lees vervolgens onderstaande informatie even goed door met je ouders en schrijf je dan in.

LET OP: wanneer je je aanmeldt op het Frencken, geef je op het aanmeldformulier je voorkeur aan voor de brugklas waarin je geplaatst wilt worden:

  • havo/vwo brugklas
  • vwo-Topklas
  • Frencken Next havo/vwo brugklas

Meer informatie over onze brugklas lees je hier.

Aanmelden in maart 2024

Binnenkort kun je hier de informatie lezen over digitaal aanmelden. Je kunt je dan al eerder digitaal inschrijven, maar je wordt nog wel tijdens de aanmeldavonden op het Mgr. Frencken College verwacht voor een korte kennismaking en check van de gegevens.

De centrale aanmelding vindt plaats op:

• Dinsdag 26 maart 2024 - 16.00 - 19.00 uur voor achternaam startend met A t/m K
• Donderdag 28 maart 2024 - 16.00 - 19.00 uur voor achternaam startend met L t/m Z

Je wordt op het Mgr. Frencken College ontvangen in onze aula en je krijgt aansluitend een kort persoonlijk gesprekje waarin een van onze mentoren/coaches met je zal kennismaken. Je kunt in het gesprek twee namen van klasgenoten/vrienden opgeven met wie je graag in de klas wilt komen.

Checklist vooraf aan de centrale aanmelding

Om de aanmelding succesvol te verwerken, heeft de school je gegevens nodig. Met behulp van onderstaande checklist controleer je of de aanmelding compleet is.

 Document  Informatie/ tips  
Aanmeldformulier Ingevuld en ondertekend. Het aanmeldformulier ontvang je van de basisschool.  
Uniform adviesformulier (schooladviesformulier) Door de ouders en de leerkracht van groep 8 ondertekend, te ontvangen van de basisschool.  
Kopie van de uitdraai van het Overstapdossier OSO Te ontvangen van de basisschool.  
Een identiteitsbewijs Neem een geldige ID-kaart/paspoort mee (geen kopie).  
Indien aanwezig: relevante onderzoeksgegevens Bijv. een dyslexieverklaring en –rapport, een psychologisch onderzoeksrapport enz.
Vermeld dat op het aanmeldformulier bij ‘opmerkingen’
 

 

Aanmelding  Frencken Next

Afgelopen jaren was er veel belangstelling voor de Frencken Next-brugklas. Voor het komende schooljaar 2024-2025 hebben we 120 beschikbare plaatsen bij Frencken Next (max 4 klassen).

Mochten meer dan 120 leerlingen zich voor Frencken Next aanmelden dan wordt er geloot. Word je uitgeloot? Dan ben je alsnog verzekerd van een plek op het Mgr. Frencken College - in de regulier havo/vwo brugklas, of in de vwo-Topklas.

In de lotingsprocedure die hier binnenkort te vinden is, lees je er alles over hoe we dan te werk gaan.