Lezing met vlogs: Wie was Monseigneur Frans Frencken?!
Gepubliceerd op

Lezing met vlogs: Wie was Monseigneur Frans Frencken?!

In het kader van het 70-jarig jubileum van onze school, is een project opgezet met klas 2TA over de man waarnaar onze school is vernoemd: Monseigneur Frans Frencken. Zijn (achter)naam komt talloze keren voorbij, maar wie was deze Frans? En wat kan hij voor ons betekenen vandaag de dag? Op dinsdagavond 6 juni vanaf 19.15 uur is iedereen welkom om de lezing door pastoor Jochem van Velthoven ondersteund met vlogs van leerlingen bij te wonen.


VLOGS OVER MGR. FRENCKEN

Met inachtneming van bovenstaande vragen brachten de leerlingen van 2TA op woensdag 24 mei een bezoek aan het oude herenhuis in Breda, waar Monseigneur Frencken heeft gewoond. Onder leiding van pastoor Jochem van Velthoven zijn de leerlingen door het monumentale pand geleid. Zij leerden wie deze visionair was en kwamen ook nog enkele verborgen feiten te weten... Bij levensbeschouwing maakten leerlingen hierover verslag in de vorm van een vlog. Deze worden tijdens de lezing gepresenteerd.LEZING OVER MGR. FRENCKEN

Dinsdagavond 6 juni is er een lezing over Monseigneur Frencken op onze school. Hierbij zullen de pastoor als gastspreker en de leerlingen aan de hand van de gemaakte vlogs vertellen over de Oosterhoutse priester. Door de lens van burgerschapsvorming wordt die avond onderzocht hoe de ijver en inzet van Mgr. Frencken ons vandaag de dag kunnen inspireren en motiveren om als burger en mens een verschil te maken in de maatschappij. Met deze insteek willen we ook verdere  betekenis en inhoud geven aan 't Monseigneurke, de mascotte van burgerschap op onze school.


Pastoor Jochem van Velthoven

PROGRAMMA

 19.15 uur
 Inloop (2e verdieping)
 19.30 uur
 Welkomstwoord door rector Pharaïlda Kokke
 19.35 uur
 Lezing door pastoor Jochem van Velthoven
 Presentatie vlogs door leerlingen Topklas 2A
 20.35 uur
 Interactie: ruimte om vragen te stellen
 20.50 uur
 Ontmoeting en borrel


Iedereen is van harte uitgenodigd: (oud-)leerlingen, ouders, buurtbewoners, (oud-)collega's en geïnteresseerden (vrije toegang).


OOK OP DE RADIO!

Op zaterdag 3 juni waren docente Miranda van Bragt en twee leerlingen van het Frencken, Youri Donker en Raph Romein, te gast bij ORTS om te praten over 'Wie was Monseigneur Frans Frencken?!'. LUISTER hier terug (Vandaag op zaterdag 3 juni, uur 1, onderwerp 2).