Doe mee met de Frencken musical 2024: High School Musical!
Gepubliceerd op

Doe mee met de Frencken musical 2024: High School Musical!

De titel van de nieuwe Frencken musical is bekend: HIGH SCHOOL MUSICAL! In het voorjaar van 2024 zal deze in theater de Bussel uitgevoerd worden en de audities starten meteen in het nieuwe schooljaar in september.

Doe je mee?

Kun jij zingen, dansen, acteren, speel je een instrument of wil je achter de schermen helpen? Dan zijn we op zoek naar JOU! Een Frencken Musical is niet compleet zonder onze eigen talenten van school, een band, een grote dansgroep en natuurlijk het grote koor. Geef je op via het inschrijfformulier vóór 2 juni a.s. Je zult eventueel een auditie moeten doen in de laatste toetsweek (voor het koor hoef je geen auditie te doen).



Verhaallijn High School Musical

Wanneer Troy Bolton en Gabriella Montez tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen ontdekken ze dat ze beiden talent en een passie voor zingen hebben. Maar er wordt van beiden heel andere dingen verwacht op school. Troy moet het basketbalteam waar hij aanvoerder van is naar de overwinning leiden en Gabriella moet hetzelfde doen met haar scheikundeclub. Als hun groepen erachter komen dat zij auditie hebben gedaan voor een musical, dwarsbomen zij hun plannen. Bovendien zijn de sluwe Sharpay en broer Ryan ook
van plan de hoofdrollen te krijgen en om dat voor elkaar te krijgen zijn ze tot alles in staat.



Repetities

We zullen vanaf september 2023 starten met repeteren, om uiteindelijk toe te werken naar vier grote shows in april 2024 in Theater de Bussel. Afhankelijk van de discipline die je kiest, repeteer je op een vaste dag in de week aan het einde van de middag (tot uiterlijk 17.15 uur). Ook ben je twee zondagmiddagen in februari en maart of april aan het repeteren met alle deelnemers. Er doen ook veel personeelsleden mee in het koor (en soms als acteur) waarbij je elkaar op een hele leuke manier beter leert kennen.

Koor

Repetities 1 keer per 2 weken waarschijnlijk op dinsdag van 16.00 tot 17.15 uur.
Hiervoor is geen auditie nodig. Wel veel plezier in het zingen en de discipline om ook thuis te oefenen! Je zult oefentracks opgestuurd krijgen waarmee je zelfstandig aan de slag kunt. Meld je aan via bovenstaande link.

Dans

Repetities op woensdag van 16.00 tot 17.15 uur
Als je je hiervoor opgeeft zul je in de laatste toetsweek uitgenodigd worden om mee te doen aan een auditie. Hiervoor hoef je niks voor te bereiden. De auditie gaat in groepen, waarbij je wordt gevraagd een stukje choreografie mee te doen en een stukje improvisatie.

Solozang

Repetities op maandag van 16.00 tot 17.15 uur (per rol afhankelijk hoe vaak je moet komen).
Als je je hiervoor opgeeft, krijg je twee nummers waar je uit kunt kiezen om voor te zingen. De audities zijn samen met de acteeraudities in de laatste toetsweek. Je doet in een groepje auditie dus zingt ook voor een man of 10 voor. Solozang kan alleen gekozen worden in combinatie met acteren.

Acteren

Repetities op maandag van 16.00 tot 17.15 uur (per rol afhankelijk hoe vaak je moet komen).
Je zult op korte termijn een uitnodiging krijgen voor een auditie in een groep van ongeveer 10 personen. Je hoeft dus niet alleen. Hiervoor bereid je een mop/anekdote/mooi vakantieverhaal etc voor van max. 30 seconden. Probeer dit zo enthousiast mogelijk te brengen. Daarnaast zullen we wat improvisatieoefeningen doen om te zien hoeveel lef jij hebt en wat voor rol bij jou zou kunnen passen. Ook krijg je ruim van tevoren een korte scène toegestuurd met een rol die je moet voorbereiden.

Band

Repetities 1 keer per 2 weken waarschijnlijk op dinsdag van 16.00 tot ongeveer 17.15 uur.
Als je je hiervoor opgeeft, zullen we je vragen een bepaald nummer uit de musical voor te bereiden en te laten horen (per instrument wisselend). Ook laat je een nummer horen dat je thuis hebt voorbereid, waarin je jouw niveau goed aangeeft.

Extra

Onderdelen waarvoor je je kunt inschrijven maar geen auditie voor nodig is:
Decor - Grime - Kostuums - Vlogs (wel graag een voorbeeldvlog laten zien)

Reserveer vast 10 en 11 april 2024 in je agenda, want dan staan we in Theater de Bussel!

PS: Lees hier meer over de Frencken musical en ons cultuuronderwijs in het algemeen.