Vrijdag 3 maart: Anything but your backpack-day
Gepubliceerd op

Vrijdag 3 maart: Anything but your backpack-day

Wat? Geen schooltas?! Nee, dat mag niet op vrijdag 3 maart: we organiseren dan Anything but your backpack day! Het idee is dat je al je lesmateriaal meeneemt, maar dit niet meeneemt via een schooltas. De bezitter van de leukste alternatieve schooltas krijgt een prijs: lees snel verder. Wij kijken ernaar uit!Wat is anything but a backpack day?

Letterlijk vertaald betekent het: 'Alles behalve je schooltas-dag'. En dat gaan wij op het Mgr. Frencken College ook doen op vrijdag 3 maart! Je normale schooltas/rugzak blijft thuis, maar op school word je wel verwacht met al jouw schoolspullen die je op vrijdag 3 maart nodig hebt. Hoe ga je het dan meenemen naar school? Die keuze is aan jou!

Prijzen en jury

Het Mgr. Frencken College maakt er een wedstrijd van: de leukste/ creatiefste/ grappigste alternatieve schooltas wordt beloond met een prijs!

  • Onderbouw (klas 1 t/m 3): Nationale Bioscoopbon t.w.v. € 25
  • Bovenbouw (klas 4 t/m 6): Bol.com bon t.w.v. € 50

Meneer van Boxtel en meneer Beesems zijn de jury en lopen tijdens de pauze door de school om te beoordelen wie de leukste alternatieve schooltas heeft. De winnaar wordt op maandag 6 maart bekend gemaakt via de social mediakanalen van het Mgr. Frencken College.

Wedstrijdvoorwaarden: wat moet je doen om te winnen?


  • Laat je schooltas thuis op vrijdag 3 maart en neem een alternatieve schooltas mee.

  • Wees zichtbaar in de pauze: meneer van Boxtel en meneer Beesems zijn de jury. Zij zullen in de pauze rondlopen door de school om alle alternatieve rugzakken te bekijken en te beoordelen. Zorg er dus zeker voor dat jij wordt gezien door hen in de pauze met jouw alternatieve schooltas!

  • Zorg ervoor dat je al jouw schoolspullen meeneemt in de alternatieve schooltas! Ben je materiaal vergeten dat je tijdens die les nodig hebt? Dan word je gediskwalificeerd van de wedstrijd. En docenten controleren extra streng die dag... Laat dus niets in je kluisje/ thuis liggen wat je die les nodig hebt!

  • Je dient je alternatieve schooltas zelf te dragen. Verder mag je ook alleen op deze dag gebruik maken van de lift indien je in het bezit bent van een liftpas.

  • Laat je (huis)dier thuis, deze zijn niet toegestaan.

  • Veroorzaak geen overlast tijdens de les/ in de gangen met je alternatieve rugzak.

Inspiratie nodig?

Denk aan een slee, een basketbalnet, een winkelmandje, een kinderwagen, een kleine reiskoffer, een magnetron, een Maxi-Cosi... Er is zoveel te verzinnen! Op social media kun je veel inspiratie vinden: zoek op #anythingbutabackpack op TikTok of Instagram. Kijk bijvoorbeeld de video hieronder!


Maak er wat leuks van! Veel plezier, succes en tot vrijdag!