Gastspreker Joseph Oubelkas boeit klas 2
Gepubliceerd op

Gastspreker Joseph Oubelkas boeit klas 2

Joseph Oubelkas kwam donderdag 12 mei aan alle tweedeklassers in een bomvolle onderbouwaula zijn verhaal vertellen. Hij werd in Marokko op 24-jarige leeftijd onterecht tot tien jaar celstraf veroordeeld. Wat doet dit met je als mens? Wat een boeiend, spannend, ontroerend en inspirerend verhaal van deze gastspreker!


Joseph Oubelkas inspireert, ontroert en verbindt als energieke spreker. De ervaring van zijn onterechte gevangenschap deelt hij levendig, met passie, enthousiasme en zelfs humor. Joseph neemt je mee in een rollercoaster waardoor je op het puntje van je stoel gaat zitten. Deze sessie raakt niet alleen het brein, maar vooral het hart.

Het brengt écht wat teweeg en maakt impact op iedereen, waarbij je eigen uitdagingen gaat koppelen aan het verhaal van Joseph.

Die uitdagingen kunnen bijvoorbeeld zijn:
  • Hoe motiveer ik mijzelf als de wereld om mij heen in elkaar valt?
  • Wat vraagt het om in mijn waarden te blijven geloven als die dagelijks worden bedreigd: ‘Wie ben ik en waar sta ik voor?’
  • Hoe geef ik de mensen om mij heen een teamgevoel en inspireer ik anderen?  
De leerlingen zaten een uur lang geboeid te luisteren en waren echt onder de indruk. Vol gedachten, ideeën en vooral positieve energie kwamen ze eruit. Velen wilden nog een selfie met hem maken. Ook de mentoren en coaches waarderen de gastspreker, omdat ieder er iets leerzaams uit kan halen voor hoofd en hart.
Media
  • gastspreker_josephoubel_1
  • gastspreker_josephoubel_2
  • gastspreker_josephoubel_4