Vastwel 2022 van start: thema Macht & Mededogen
Gepubliceerd op

Vastwel 2022 van start: thema Macht & Mededogen

Carnaval komt eraan en daarmee ook een nieuwe vastenperiode. Woensdagavond 23 februari trapt Vastwel met een bijeenkomst af op het Frencken met sprekers Paul Depla, Robin van der Helm, Malou Pheninckx, Cindy Kremers en Geert Kallou. Op naar 40 dagen 'vasten': aan de slag met thema van 2022: Macht & Mededogen.

Vastwel

Onder de titel Vastwel organiseert het Leer- en Inspiratiehuis van Sint-Catharinadal, dit jaar alweer voor de vierde keer een bezinningsperiode tussen Carnaval en Pasen. Elk jaar met een nieuw thema: voor 2022 is dat Macht & Mededogen. Niet zozeer als het gaat om partijen ‘veilig’ ver weg; de grote wereldorde, politici, werkgevers en werknemers, maar vooral als het gaat om onszelf; de grootste willen zijn, de stoerste, de beste, de belangrijkste. Openlijk, meestal heel subtiel, vaak onbewust en zonder mededogen voor andere mensen om ons heen.

Macht en Mededogen

Mag macht om macht een beetje minder en mededogen, barmhartigheid, een beetje meer? Een actueel thema, blijkt meer en meer, elke dag opnieuw! Vastwel start traditioneel op de woensdag voor Carnaval met een openbare bijeenkomst waar het thema Macht & Mededogen wordt geïntroduceerd door de verhalen van inspirerende sprekers en indringende vragen van gastheer Robin van der Helm, leerlingen en het publiek. Met medewerking van Geert Kollau (kunstenaar en galeriehouder), Paul Depla (burgemeester van Breda), Malou Pheninckx (Olympisch goud dameshockey 2021/arts in opleiding) en Cindy Kremers (docent levensbeschouwing).

Welkom woensdag 23 februari

Je bent van harte welkom op deze openbare bijeenkomst op woensdagavond  23 februari op ons Frencken College. De inloop is vanaf 19.00 uur en om 21.30 uur zal het programma afgelopen zijn. De entree is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.
Het complete programma en meer informatie over Vastwel vind je op vastwel.life.