Cultuurdag 2021
Gepubliceerd op

Cultuurdag 2021

Het was even spannend: kon het wel of niet doorgaan? Gelukkig wel! De Frencken Cultuurdag bestaat uit twee onderdelen: een dag cultuur snuiven en een dag culturele workshops volgen. De Cultuurdag is elk jaar voor de klassen 2 (2H, 2V en 2T).

Cultuur in het theater

Leerlingen uit klas 2 - en ook uit 4 vwo - kregen een middagvoorstelling van 155 (eenvijfvijf) in Theater de Bussel. Dit dansgezelschap is een formatie creatieve vrienden bij elkaar gebracht door een gedeelde passie voor bewegingsvormen, muziek, film, bizarre humor en kunst. Ze maakten er een glibberige show van met hun breakdance / comedy / theater voorstelling STUK.Cultuur workshops

Op de tweede cultuurdag gaan leerlingen zelf aan de slag! Op het Frencken komen professionals workshops geven, waar leerlingen zich vooraf voor inschrijven: Mode, Slagwerk,  Green Screen, One-minute movie, theater of dans.

Tijdens de workshop van anderhalf uur maken de leerlingen kennis met kunst en cultuur in al haar verschijningsvormen. De workshop levert een tof resultaat op, wat vervolgens in de onderbouwaula wordt gepresenteerd.