We blijven open, wel met éxtra maatregelen
Gepubliceerd op

We blijven open, wel met éxtra maatregelen

Zoals jullie weten was er afgelopen vrijdag 26 november weer een corona-persconferentie. Het kabinet heeft besloten dat middelbare scholen open mogen blijven. We zijn erg blij met dit besluit. We voelen een grote verantwoordelijkheid naar de samenleving en naar elkaar om de besmettingen in en door het onderwijs zo gering mogelijk te houden.

Samen hebben we als medewerkers en leerlingen de verantwoordelijkheid om voor een veilige en verantwoorde omgeving op school te zorgen waar het naast veilig ook aangenaam werken & leren is en blijft.

Nieuwe maatregelen:

  • Er is vanaf maandag 29 november een mondkapjesplicht. Iedereen die zich in de school verplaatst buiten de lokalen heeft een mondkapje op.

  • Om de 1,5 meter maatregel zo goed mogelijk uit te voeren, is de éénrichtingsroute weer geïntroduceerd. De pijlen die de route aangeven zijn nog aanwezig. We vragen iedereen om zich aan de éénrichtingsroute te houden, dit in het belang van allen.

  • Vanaf woensdag 1 december zijn er weer gescheiden pauzes voor de onderbouw en voor de bovenbouw. De OB houdt de huidige les- en pauzetijden. De BB pauzeert vanaf woensdag 1 december na lesuur 4, na lesuur 6 en na lesuur 8. Daarover volgt snel meer informatie. Omdat lestijden voor een deel van de dag voor OB en BB niet synchroon lopen, is er meer onrust in de school. Om de onrust zo minimaal mogelijk te houden, zullen studienissen gesloten worden, behalve het studieplein bij de balie.

Maatregelen die blijven:

• Onderwijs:

Alle onderwijsactiviteiten (intern & extern) mogen doorgaan. 

• Ramen
Het advies is om het gebouw zoveel mogelijk te ventileren. Gelukkig beschikt ons mooie nieuwe gebouw over een goed werkend ventilatiesysteem. Toch is het ook goed om ramen (een beetje) open te zetten. Zoveel mogelijk ventilatie is belangrijk. Dat kan betekenen dat het soms wat koud is in het gebouw. Daarom mag je je jas (of extra trui/vest) mee de klas innemen.

• (Zelf)testen:
Aan alle leerlingen en medewerkers wordt gevraagd om minimaal 2x per week thuis een zelftest uit te voeren. Deze zelftesten ontvangen leerlingen van de mentor/coach. Als je klachten hebt, blijf je thuis (en meld je dit aan de school) en laat je je testen.
Er wordt een dringend beroep gedaan op het naleven van de basishygiëne-afspraken

Deze tijd vraagt weer veel van iedereen. We hebben elkaar hard nodig voor het gezamenlijke doel dat de scholen open mogen blijven. We weten dat iedereen (medewerkers, leerlingen en ouders) zich hiervoor blijft inzetten en dat we op ieders medewerking kunnen en mogen rekenen. Samen gaat het ons weer lukken. Allemaal super veel dank daarvoor!

Op 14 december vindt de volgende persconferentie plaats. Laten we duimen dat de stijgende cijfers dan omgekeerd zijn.