Inzetten voor een ander: de kerstgedachte leeft al!
Gepubliceerd op

Inzetten voor een ander: de kerstgedachte leeft al!

Bij het Frencken College dragen we graag uit dat we betrokken zijn bij de maatschappij. Dat doen we op verschillende manieren en betrekken daar onze leerlingen bij. Momenteel hebben we weer drie mooie initiatieven die we hier graag onder de aandacht brengen!

Boodschap voor een ander

Donderdag 25 en vrijdag 26 november staan onze leerlingen van 3V weer in de supermarkt! Ze zamelen goederen in van klanten in de supermarkt voor het maken van kerstpakketten door de Goederenbank voor mensen die het minder breed hebben.

Mocht je nog een boodschapje moeten doen, check onderstaande supermarkten eens!
1. Albert Heijn – Dongen, Looiershof 1
2. Albert Heijn – Oosterhout, Keiweg 11
3. Albert Heijn – Oosterhout, Arkendonk 53
4. COOP – Oosterhout, Markant 10
5. Plus - Raamsdonkveer, Krijgsmangeerde 7
6. Jumbo - Raamsdonkveer, Boterpolderlaan 11
7. COOP – Made, Nieuwstraat 5
8. Jumbo, Made, Stationsstraat 18
9. PLUS, Geertruidenberg, Schonckplein 1-5
10. Goederenbank - Kanaalstraat 20B (alleen op vrijdagmiddag)

Tweezaam - Week tegen eenzaamheid

Leerlingen uit 5 vwo zochten voor het vak Culturele en kunstzinnige vorming, telefonisch contact met 'Stichting Met je hart'-ouderen. Ze hebben minimaal 10 minuten een ander persoon een goed gevoel gegeven. De gesprekken worden in beeld opgeslagen en opgestuurd.

We hadden met deze gesprekken meerdere doelen voor ogen. Bellen/Telefoneren... dat is iets wat de meeste leerlingen heel spannend vinden en zeker als je dan moet kletsen met mensen die je niet kent is helemaal te spannend. Want wat moet je zeggen en wat doe je als het stil valt? Verhitte hoofden, enthousiaste verhalen en teleurgestelde blikken als het gesprek toch anders liep dan gedacht.  Een leerling kwam lang na het einde van de les haar tas nog halen: "Ik kon het gesprek niet zomaar afbreken, het was zo zielig."

Het vak CKV nodigt uit om grenzen te verleggen, stappen te zetten op gebieden die je eigenlijk te spannend vindt en dat hoeft niet alleen op het culturele gebied. Opnieuw een waardevolle hartverwarmende samenwerking waarin cultuur en burgerschap samen komen!


Benefietconcert t.b.v. Stichting Jarige Job

Leerlingen van 5V muziek zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse Benefietconcert, op 2 december 2021. Vanwege alle coronaperikelen ook dit jaar een livestream, dus geen kaartverkoop.

Daarom wordt er extra hard gewerkt om toch genoeg op te halen voor het goede doel Stichting Jarige Job. De leerlingen verkochten deze week heerlijke cake en op vrijdag chocomel - met slagroom! De opbrengsten gaan allemaal naar het goede doel!


De link voor de livestream komt nog op onze website te staan.  Doneren i.p.v. een kaartje kopen kan nu al, gewoon vanaf de bank thuis: