Week van Respect Oosterhout
Gepubliceerd op

Week van Respect Oosterhout

Gemeente Oosterhout doet mee aan de Week van Respect, georganiseerd door de Respect Foundation in samenwerking met JONG. Natuurlijk doen we met het Frencken ook mee! Deze hele week stond in het teken van respect. Vandaag is de laatste dag van deze week, waarbij terugblikken op een week waarbij we bijleerden wat respect betekent en het belang van (meer) respect voor elkaar.


Burgemeester Mark Buijs is ambassadeur en kwam hoogstpersoonlijk langs om het gesprek aan te gaan met leerlingen. "Respect hebben voor een ander betekent dat de ander er mag zijn. Dat hoeft niet te betekenen dat je iedereen leuk hoeft te vinden of het met iedereen eens hoeft te zijn. [...] Behandel een ander zoals je zelf graag behandeld wilt worden. Thuis, op school, online, overal!"

Eigenlijk heel simpel toch?
Op het Instagram account van JONG vind je de dagelijkse stellingen van deze week, om een idee te krijgen waar over gepraat werd.

In dit mooie filmpje deden leerlingen van o.a. het Frencken mee: trots op het resultaat! Dit filmpje wordt aan ruim 400 leerlingen uit groep 7 en 8 getoond. Respect is een belangrijk onderdeel van democratie.