Mavo-leerlingen slagen voor havo-examen Engels
Gepubliceerd op

Mavo-leerlingen slagen voor havo-examen Engels

Slagen voor een vak op havo-niveau, terwijl je mavo studeert. Dertien scholieren van Curio Effent in Oosterhout slaagden hierin. Bij wijze van proef studeerden zij twee jaar lang Engels op een trede hoger dan hun niveau. En alle dertien hebben ze het gehaald. Dat smaakt naar meer.Al tien jaar werkt Curio effent samen met het Mgr. Frencken College. ,,Doel was om een mavo/havo-brugklas te starten en zo leerlingen naar een hoger niveau te brengen”, zegt Henk Moonen, docent Engels. ,,Een groot deel stroomde door naar 3 havo. Met collega Pieter de Rooij bedachten we hoe leuk het zou zijn om leerlingen uit hun comfortzone te halen en te laten zien dat ze meer konden dan ze dachten”, zegt de docent.

[....]

Succesverhaal

Het is een succesverhaal geworden, zegt Moonen. ,,De tweede club met 26 leerlingen is al begonnen. Twaalf ervan gaan naar 5 havo. Dit is de toekomst: kinderen acteren op hun eigen niveau. Dan bereik je het meeste. Daag ze uit.”

Beide scholen blijven samenwerken en zorgen voor de begeleiding. Ze willen samen meer vakken aanbieden op havo-niveau. ,,Het was erg leuk om te doen”, zegt Frencken-docente Engels Cora van der Meij. ,,Ik sta hier te genieten van deze geslaagden. Het zijn allemaal talenten. Ze hebben het zelf voor elkaar gekregen onder moeilijke omstandigheden vanwege corona. De samenwerking van de scholen was erg goed. Maar vooral ben ik trots op deze leerlingen.”

Enkele geslaagden gaan nu de havo doen en anderen een mbo-opleiding. Voor beide keuzes worden ze vrijgesteld voor het vak Engels.

Lees het volledige artikel op de website van BN De Stem Oosterhout.