Eliza met V-rede door naar laatste voorronde 'Op weg naar het Lagerhuis'
Gepubliceerd op

Eliza met V-rede door naar laatste voorronde 'Op weg naar het Lagerhuis'

Zaterdag 27 maart stond debattalent Eliza van Wijnen in de landelijke voorronde van het BNN tv-programma Op weg naar het Lagerhuis. Ze won eerder op 4 maart met haar V-rede de juryprijs en ging daarmee door naar de landelijke voorronde met totaal 40 deelnemers. Hieruit werden slechts zes speechtalenten geselecteerd, waaronder Eliza. Wat een knappe prestatie: door naar de laatste voorronde op 10 april!De V-Rede

Met de V-Rede krijgen deelnemers de kans om in de voetsporen te treden van grote redenaars. Het geven van een goede speech vraagt niet alleen een goede voorbereiding, maar ook de uitvoering is cruciaal. De V-Rede is een korte speech van maximaal 150 seconden. Met de speechwedstrijd krijgen jongeren de kans om op hun eigen manier hun visie te geven op een maatschappelijk thema. Eliza koos voor "Aandacht voor identiteitsontwikkeling van kinderen in lastige thuissituaties".

Op naar de laatste voorronde

De drie grootste speechtalenten uit de laatste ronde op 10 april strijden om de titel 'Beste Speech van Nederland'. Dit jaar wordt het programma met de drie beste speeches uitgezonden op zondagavond 9 mei 2021, in de finale op NPO2.

We wensen je heel veel succes op 10 april, Eliza!