1,5 meter afstand op school gaat per direct in >>
Gepubliceerd op

1,5 meter afstand op school gaat per direct in >>

In de persconferentie van dinsdagavond 12 januari is bekend gemaakt dat de scholen in ieder geval tot 8 februari in lockdown blijven en dat de anderhalve meter wordt heringevoerd tussen leerlingen die op school aanwezig zijn. Deze maatregel gaat per direct in. Dit betreft de examenleerlingen en de kwetsbare en zorgleerlingen die op school aan het werk zijn. Voor de overige leerlingen verandert er de komende weken niets: zij blijven online lessen volgen.


Woensdag 13 januari: thuisschool voor eindexamenleerlingen

Het vraagt enige organisatie om de lessen voor de eindexamenleerlingen zo vorm te geven dat de 1,5 meter geborgd is. Daarom hebben we besloten dat de eindexamenleerlingen woensdag 13 januari thuis aan het werk gaan. De eindexamenleerlingen krijgen ofwel online les ofwel zij gaan zelfstandig aan het werk met opdrachten die de docent in Magister zet. De docenten zullen in Magister aangeven wat zij van hun leerlingen morgen verwachten. 

Voor alle duidelijkheid, de groepsdiscussies Nederlands gaan dus NIET door voor de eindexamenleerlingen. Dit zal later worden ingehaald.

Kwetsbare en zorgleerlingen

Ook de kwetsbare & zorgleerlingen volgen woensdag de lessen vanuit huis. Wij verwachten hen donderdag 14 januari weer terug op school.

Vanaf donderdag 14 januari: weer naar school

Examenleerlingen en de kwetsbare en zorgleerlingen kunnen vanaf donderdag 14 januari naar school met inachtneming van anderhalve meter onderlinge afstand.

  • Net als in juni jl. delen we de eindexamenleerlingen in in een A-groep en een B-groep. Deze is via mail gestuurd.
  • Leerlingen komen om de dag naar school. In Magister is duidelijk aangegeven welke dag de A-groep komt en op welke dag de B-groep. Op 14 januari starten we met een A-dag, vrijdag 15 januari komt de B-groep naar school (en zo verder)
  • Het laatste lokalenrooster voor week 2-3 staat in Magister en vind je ook hier.
  • Leerlingen die niet naar school komen, loggen in via de hangout en volgen de lessen op afstand. Zij stellen zich actief op en zijn actief bij de les betrokken.
  • Omdat alle overige leerlingen alle lessen online krijgen, blijft het corona-40 minutenrooster met de 2 pauzes van een half uur in stand.
Via een mail naar leerlingen en ouders zijn er de lopende afspraken die daarbij gelden op een rij gezet. We begrijpen dat er vast nog veel vragen zijn, met name vragen over welke activiteiten wel en niet doorgaan. Daarover volgt apart informatie via de leerjaarcoördinatoren.

Voor alle duidelijkheid, voor alle overige leerlingen verandert er niets. Zij blijven online les krijgen zoals we de afgelopen dagen reeds hebben gedaan.

Veel sterkte allemaal met deze nieuwe ontwikkelingen.