UPDATE Australië Koala-actie
Gepubliceerd op

UPDATE Australië Koala-actie

We zouden het met al het corona-wereldnieuws bijna vergeten, maar het is alweer bijna drie maanden geleden dat we zo'n 300 eucalyptusbomen bij elkaar dansten voor Australië Het is een heel heftig jaar voor Australië: na de bosbranden kwamen er overstromingen en nu heerst het coronavirus daar ook.

Daarom is goed nieuws in deze bizarre tijden extra welkom. Het geld wat we hebben opgehaald met z'n allen is goed terecht gekomen. We hebben een heel lief dankbericht ontvangen van het Koala Hospital: we hebben totaal $4.694 opgehaald!

Over de bosbranden heeft de in Australië wonende zus van initiatiefnemer en docente Janneke de Bruin het volgende te vertellen:
"Door de hevige regenval waren de bosbranden eerder uit dan de Australiërs hadden durven hopen. Normaal komen de regens pas later (aan het eind van hun zomer/begin herfst. Eind maart eigenlijk pas). Dat was mooi, maar de overmatige hoeveelheid water heeft ook wel weer voor fikse overstromingen gezorgd. Nu dat eenmaal achter de rug is, neemt Corona ook in Australië al het nieuws over. De meeste geredde koala’s zijn inmiddels weer teruggezet in de natuur. Dat moet het liefst gebeuren in de buurt van waar ze werden gevonden. De natuur herstelt zich, maar toch zijn veel gebieden flink verwoest en zal het echt wel een poos duren voordat de leefgebieden ook echt weer leefbaar zijn voor zoogdieren zoals de koala."

Koala’s die gewond raakten tijdens de bosbranden zijn weer vrijgelaten in het wild door het door ons gesteunde Koala Hospital. Lees hiervan een mooi verslag inclusief filmpjes op de website van het AD.

Het certificaat hangt in lokaal 115: kom zeker even kijken wanneer alles weer 'normaal' is...


Nogmaals bedankt en blijf gezond allemaal!