Schoolexamens deze week gaan niet door
Gepubliceerd op

Schoolexamens deze week gaan niet door

De ontwikkelingen rondom Corona en de maatregelen gaan momenteel erg snel. Maandagavond is er strenger beleid afgekondigd inzake de coronabestrijding. Daarnaast is
aangekondigd is dat minister Slob (van Onderwijs) vandaag (dinsdag) met een besluit zal komen. Wat dit gaat betekenen voor de school- en eindexamens weten we op dit moment helaas nog niet. Omdat er echter morgen (woensdag 25 maart) SE's gepland staan, kunnen en willen we niet langer wachten met ons besluit:

De geplande SE's van deze week gaan NIET door.

Deze zijn tot nader bericht uitgesteld.
Geplande mondelingen die op afstand worden afgenomen (vanuit huis en met behulp van telefoon of Google Hangouts) kunnen wel doorgaan. Hier zijn immers geen gezondheidsrisico's aan verbonden.

Ook door de verwachte piek van de uitbraak van het coronavirus in Noord-Brabant vinden wij het onverantwoord om de schoolexamens deze week op school door te laten gaan. Zodra het besluit van Minister Slob bekend is, zullen we daar weer verder op
acteren.

Wij begrijpen dat het onzekere tijden zijn en dat dat met name voor onze eindexamenleerlingen (op zijn zachtst) gezegd niet fijn is. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we er samen uit gaan komen, waarbij ieders gezondheid voor nu het allerbelangrijkste is.

Nader bericht over (de planning) van onze schoolexamens volgt uiteraard spoedig.