Muziek

Frencken Musical Class

In 2007 is op school de 'Frencken Musical Class' opgericht door docenten Marieke Migchielsen en Gerwin Krijnen. Later kwam muziekdocent Peter Kuijsters erbij en hebben we steeds een beroep kunnen doen op docent Jeroen Veenstra voor het prachtige decorontwerp. Het Frencken College stond al jaren bekend om zijn muzikale hoogstandjes, maar op het gebied van drama en dans waren er weinig activiteiten. Daar is in 2007 verandering in gekomen met de eerste musical: 'Lef!' Voor het eerst stonden leerlingen én docenten samen op het podium in Theater de Bussel en gaven ze een prachtige show weg. Ondersteund door een geweldige dansgroep, een 40-koppig koor en livemuziek van een 10-koppig combo werd het een voorstelling om niet snel te vergeten!

Aan dit succes werd een vervolg gegeven in 2009 met 'You can't stop the beat', in 2011 met 'Halleluja' en in 2013 met 'Jailhouse Jazz'. In 2015 was de Bussel een jaar dicht en werd er gekozen voor de prachtige Antoniuskerk met de musical 'Quasimodo´. In 2017 waren we weer terug in de Bussel met de klassieker 'Rydell High´, een bewerking van Grease.

Doel van dit 2-jaarlijkse project is om zoveel mogelijk leerlingen de kans te bieden om een keer op een groot podium te staan, hun angsten te overwinnen en een succeservaring te laten beleven, onderdeel uit te laten maken van zo'n grote productie en docenten en leerlingen echt samen de handen ineen te laten slaan. Wat zorgt voor een geweldige sfeer binnen de school!

In juni 2018 heeft de nieuwe auditieronde plaatsgevonden voor hopelijk weer een knaller van een show!


Hier zie je een compilatie van onze laatste musical 'Rydell High´2017:


Muzieklessen

Muziek kun je kiezen als profielvak in klas 3.
Wellicht ontstaat er dan ook zoiets indrukwekkends na een uurtje jammen in je tussenuur? Je hoort hier 'Wonderwall' door Gino Haarmans, Douwe Martini en Hein Stinesen in de 5H muziekklas.

 


Postadres
Postbus 506
4900 AM Oosterhout N-Br

Bezoekadres
Slotlaan 40
4902 AE Oosterhout N-Br

E-m@il
info@frenckencollege.nl
ontwerp en realisatie SchoolMaster BV