Downloads
 TitleCategoryModified DateSize 

Internationalisering

Ook in het kader van de internationalisering laat het Frencken zich niet onbetuigd. Al sinds 1993 wordt in 4 vwo een klassenuitwisseling georganiseerd met leerlingen van het Carl Orff-gymnasium uit Unterschleissheim nabij München. Het project is bedoeld om kennis te nemen van elkaars taal, cultuur en onderwijs. De leerlingen zijn ruim een week van huis en logeren in het gezin van hun Duitse uitwisselingspartner. Bij het tegenbezoek aan Oosterhout zijn de Duitse leerlingen dan te gast bij onze leerlingen thuis.

In het schooljaar 2000-2001 heeft internationalisering een breder karakter gekregen. Er is een projectgroep Internationalisering opgericht met als uitgangspunt op de lange termijn het mogelijk maken van een uitwisseling in de breedste zin van het woord voor iedere leerling tijdens zijn of haar ‘loopbaan’ op het Frencken. Het driejarig Comenius-project “Holiday and Leisure”, opgestart met scholen in Sacile, Italië en Satumare, Roemenië, was hiervan het tastbare resultaat.

Vanaf dat jaar hebben we uitwisselingen in 4 vwo op grotere schaal met alle partnerscholen. Leerlingen krijgen de gelegenheid om een week bij een gastgezin van een leerling in het buitenland te verblijven en later dat jaar komt dezelfde leerling als gast voor het tegenbezoek naar Oosterhout om deel te nemen aan de “Crossing Borders”-week.

De laatste jaren hebben we als uitwisselingspartners: het Carl Orff-gymnasium uit Unterschleissheim bij München, het Liceo Scientifico Statale “Lorenzo Respighi” te Piacenza Italië en National College “Mihai Viteazul” in Boekarest, Roemenië.

Onze wereld wordt steeds mondialer. Internationale bedrijven vestigen zich overal. Door moderne technologieën wordt het makkelijker om contacten te onderhouden met bijvoorbeeld vakantievrienden. Steeds meer leerlingen gaan studeren in het buitenland en ook vervolgopleidingen bieden de leerlingen aan om in het buitenland op stage te gaan. Internationalisering is een feit en daar wil ook het Frencken zijn leerlingen op voorbereiden.


Postadres
Postbus 506
4900 AM Oosterhout N-Br

Bezoekadres
Slotlaan 40
4902 AE Oosterhout N-Br

E-m@il
info@frenckencollege.nl
ontwerp en realisatie SchoolMaster BV