Hoe het Warandegebied er in 2030 uitziet?
Gepubliceerd op

Hoe het Warandegebied er in 2030 uitziet?

Voor 4vwo maatschappijwetenschappen ligt er een echte praktijkopdracht: de gemeente Oosterhout gaat een nieuwe visie opstellen voor het Warandegebied. Daarin staan de plannen voor de komende periode in het gebied. De gemeente heeft de hulp van onze leerlingen gevraagd bij het maken van deze plannen! Wethouder Arnoud nodigt ze in een filmpje uit om dit advies op te stellen in de vorm van een vlog.



Het is de eerste keer dat de gemeente Oosterhout jongeren bij het ontwikkelen van haar beleid betrekt. „Voorheen organiseerden we een projectdag over politiek of zwerfafval”, vertelt Bibi Schuurs, projectleider JONG van de gemeente. „Door corona zochten we naar een samenwerking met het Frencken met minder contact.”

In groepjes doen leerlingen nu onderzoek en in vlogs geven de leerlingen ook aan wat ze als jongere belangrijk vinden en met welke ideeën/belangen van anderen er rekening gehouden moet worden. De leerlingen brengen half april het advies uit hoe het Warandegebied eruit moet komen te zien in 2030. Het cijfer is onderdeel van het pta-verzamelcijfer van 4vwo.


(vlnr) Helma, Tessa en Riva © Pix4Profs Ron Magielse
Media
  • Warandegebied_BNDeStem_RonMagielse_2