Nieuws

We houden jullie hieronder graag op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuws over de VERNIEUWBOUW van het Frencken College.
Foto's en filmpjes vind je hier, maar ook artikelen uit de media en binnenkort de tijdlijn, die de planning aangeeft. Heb je nog vragen? Kijk eens onder FAQ. Toch nog een andere vraag? Dan kun je je richten tot Frank van Damme van het Frencken College.


MAANDAG 12 MAART
De graafwerkzaamheden zijn in volle gang en worden deze week afgerond. Vervolgens gaan einde week/ begin volgende week de eerste boorpalen de grond in - dit kan enige (geluids)overlast geven. Ondertussen vinden deze week de schoolexamens plaats in het gebouw van de Rabobank in Oosterhout. 


DINSDAG 27 FEBRUARI 2018
Vandaag staan we stil bij de officiële start van de nieuwbouw van het nieuwe Frencken! In het bijzijn van en begeleid door de partners vernieuwbouw - de Gemeente Oosterhout, bouwer Van Wijnen en het Frencken zelf uiteraard - zijn vier nieuwerwetse tijdcapsules gepresenteerd. Deze zijn gemaakt door een selectie leerlingen uit klassen 4H, 5H en 5V onder begeleiding van Miranda van Bragt en nu in de aula te bewonderen. Er is afgesloten met een toast en een feestelijke borrel met alle genodigden: (oud)docenten, medewerkers van het Frencken, leden van de ouderraad, wethouders en medewerkers bij de Gemeente Oosterhout, team Van Wijnen en een aantal leerlingen. Het persbericht is hier te lezen.


MAANDAG 19 FEBRUARI 2018
In de carnavalsvakantie is er hard doorgewerkt: het gebouw F is nu geheel gesloopt. Deze week worden de restanten daarvan afgevoerd alsmede fundering verwijderd. In de aula zijn nieuwe vluchtdeuren geplaatst en andere vluchtdeuren zijn ook aangepast, om de veiligheid voorop te blijven stellen tijdens de bouw. De bouwplaats wordt deze week ingericht.
MAANDAG 5 FEBRUARI 2018
Deze week is het strippen afgerond en wordt er gestart met het daadwerkelijk slopen van het oude gebouw F. Met name in de carnavalsvakantie volgende week zal de sloop een vlucht nemen. Eind februari wordt gestart met de opbouw. Er gaat deze week ook een OMGEVINGSBULLETIN uit naar omwonenden.
MAANDAG 29 JANUARI 2018
Afgelopen weekend tijdens ons Open Huis is voor het eerst de 3D-film van onze 'vernieuwbouw' gepresenteerd via VR-brillen. Dit geeft een unieke kijk in de toekomst en kun je zien hoe onze school er in 2019 uit gaat zien! Dus zet je VR-bril op of beweeg met je muis door deze film, die nu online staat hier op YouTube.

MAANDAG 22 JANUARI 2018
Vanaf nu is vleugel F afgesloten voor zowel medewerkers als leerlingen. Alleen bouwpersoneel is daar toegestaan. Deze week wordt er gestart met het strippen 
Het achterplein is niet meer toegankelijk voor medewerkers en leerlingen. Dat betekent dat toegang tot de school alleen via het voorplein verloopt. Er zullen bordjes hangen en er zal in het begin iemand staan om jullie eraan te herinneren.
Het N-gebouw is buiten gebruiken en de lessen die hier plaats vonden zijn ingedeeld in het nieuwe rooster. De muzieklessen vinden plaats in de tijdelijke gebouwen.
Vanaf nu is de bouwweg vanaf Wilheminakanaal-Noord in gebruik voor bouwverkeer.


Postadres
Postbus 506
4900 AM Oosterhout N-Br

Bezoekadres
Slotlaan 40
4902 AE Oosterhout N-Br

E-m@il
info@frenckencollege.nl
ontwerp en realisatie SchoolMaster BV