Huiswerkbeleid

Vijf basisregels in het voordeel van een goede les Huiswerk

Huiswerk is en blijft een essentieel onderdeel van het onderwijs- en leerproces, waarvan het belangrijk is dat je het maakt en leert. We blijven het daarom belangrijk vinden dat erop toegezien wordt.

Hierbij de algemene schoolbrede afspraken die we met betrekking tot het huiswerk hebben gemaakt:

De docent zet het huiswerk in Magister. Het streven is dat het huiswerk aan

het einde van de les in Magister staat, maar in ieder geval voor 17.00 uur.

De docent controleert het huiswerk.

Wanneer de docent vindt dat je huiswerk niet in orde is, noteert de docent dit in Magister en ontvangt de betreffende leerling een mailtje. De docent bespreekt dit met de leerling. Het is aan de docent om daar wel of niet bepaalde gevolgen aan te verbinden.

Wanneer in Magister 5 keer genoteerd staat dat je huiswerk niet op orde was, gaat er een signaal naar je mentor en naar je leerjaarcoördinator.

Je mentor/coach bepaalt (indien gewenst in overleg met je leerjaarcoördinator) of het nodig is om met jou hierover in gesprek te gaan. De mentor kijkt daarbij naar je resultaten, je gedrag, je inzet en je ontwikkeling in de tijd. Als je mentor/coach met je in gesprek gaat, bepaalt je mentor/coach of en welke maatwerkafspraken hij/zij met je maakt. Eventueel kunnen ook je ouders bij het gesprek betrokken worden. Je mentor informeert in ieder geval altijd je ouders bij 5 vinkjes (via een mailtje of telefoontje) en laat hun weten of hij/zij met je in gesprek gaat.

Wanneer je 10 vinkjes in Magister hebt staan, is dat echt teveel. Je LJC neemt contact met je op en je krijgt een week een vierkant rooster. Dat betekent dat je je een week lang elke ochtend om 8.00 uur moet melden en dat je tot 16.30 uur op school blijft. De LJC maakt afspraken met je wat je na je laatste les tot 16.30 uur gaat doen. Komen er daarna weer vinkjes bij, dan volgt in afstemming met je ouders een maatwerkplan.

Omdat we je graag een nieuwe kans geven, starten we opnieuw met het tellen van de vinkjes in Magister na het eerste semester. In het tweede semester gelden dan uiteraard weer dezelfde regels als in het eerste semester.

Boeken/spullen niet bij je aan het begin van de les

Wanneer je aan het begin van de les je spullen niet bij je hebt, hanteren we de maatregel dat je een aantekening krijgt. Bij een aantekening moet je je de volgende ochtend om 8 uur melden. Deze maatregel werkt goed en blijven we hanteren. Omdat een nieuw schooljaar met wellicht nieuwe vakken en een nieuw rooster altijd even wennen is, gaat deze regel pas in 2 weken na de start van het schooljaar, te weten vanaf maandag 11 september. 
Postadres
Postbus 506
4900 AM Oosterhout N-Br

Bezoekadres
Slotlaan 40
4902 AE Oosterhout N-Br

E-m@il
info@frenckencollege.nl
ontwerp en realisatie SchoolMaster BV